0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Uroen ulmer i SAS

Afstemningen blandt 1800 funktionærer i SAS om en ny overenskomst er blevet imødeset med spænding. Men nu er afstemningen blevet udskudt, oplyser Luftfartsfunktionærernes formand Nicolas Fischer.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Lunde Claus
Foto: Lunde Claus

Formanden for luftfartsfunktionærerne i SAS, Nicolas Fischer, er uenig med SAS-ledelsen. - Foto: Claus Lunde

Økonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Økonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Afstemningen blandt 1800 funktionærer i SAS om en ny overenskomst er blevet imødeset med spænding. Men nu er afstemningen blevet udskudt, oplyser Luftfartsfunktionærernes formand Nicolas Fischer.

De knap 1800 SAS-ansatte skulle i dag have stemt om en række ændringer af overenskomsten, der skal bidrage til SAS' store spareplan C, men ifølge Nicolas Fischer er der opstået så stor tvivl om hvordan aftalen skal fortolkes, at afstemningen ikke kan gennemføres.

»Hvis det på mødet viser sig, at SAS tolker aftalen som ovenstående, så har vi misforstået hinanden på det groveste og har som konsekvens ført jer bag lyset«, udtaler Nicolas Fischer til Ritzau.

Nye stemmesedler
Ifølge Nicolas Fischer mener SAS, at den ny aftale giver ledelsen ret til at flytte rundt på de ansatte og ansætte dem i nyoprettede stillinger til lavere løn.

Afstemningen er tilsyneladende gennemført, men stemmerne er ikke talt op. Formanden vil sikre sig, at alle kender præmisserne.

»Vi sender aftalen ud med nye stemmesedler, ny anbefaling og en forklaring på, hvordan punktet om udligningstillæg tolkes af SAS, således at vi kan stemme på et afklaret grundlag. Opnås der enighed om, hvordan punkt ni om udligningstillæg skal forstås, så tæller vi stemmesedlerne op og meddeler resultatet«, siger Nicolas Fischer.

Vil af med besværlig ordning
Han kritiserer i øvrigt, at SAS tilsyneladende vil bevare den såkaldte 3-2-2-ordning i fire år, inden den skal aftrappes. Ordningen går ud på, at personalet på SAS-flyene altid skal tælle tre svenskere, to danskere og to nordmænd.

»Det koster SAS mindst 200 millioner kroner per år. Den aftale, som vi nu stemmer om, siger SAS giver under 30 millioner kroner. Hvorfor plukker ledelsen ikke de 'nederste frugter' først«, spørger Nicolas Fischer.

Politiken.dk

Læs artiklen nu, og få Politiken i 30 dage

Få adgang til hele Politikens digitale univers nu for kun 1 kr.

Læs videre nu

Annonce

Læs mere