0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

TDC skal fyre 1650 medarbejdere

Televirksomheden skal inden den 1. april 2004 afskedige 1650 medarbejdere. Det sker for at tilpasse sig vilkårene på det danske marked, oplyser selskabets administrerende direktør Henning Dyremose.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Lehmann Martin,,,Politiken
Foto: Lehmann Martin,,,Politiken

TDCs administrerende direktør Henning Dyremose siger, at den skærpede konkurrence på mobilmarkedet er en af årsagerne til afskedigelserne. - Foto: Martin Lehmann

Økonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Økonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Televirksomheden skal inden den 1. april 2004 afskedige 1650 medarbejdere. Det sker for at tilpasse sig vilkårene på det danske marked, oplyser TDC.

»Vi er desværre nødsaget til at sige farvel til 1650 medarbejdere. Det sker for at sikre en sund og konkurrencedygtig virksomhed til gavn for de tilbageværende godt 15.000 medarbejdere«, siger TDC's administrerende direktør og koncernchef, Henning Dyremose.

Hård konkurrence
Det er den hårde konkurrence på området, der nu nødvendiggør afskedigelserne.

»Der er skarp konkurrence på mobilområdet, og kunderne bruger fastnettet mindre. Kunderne vælger også i stigende grad at betjene sig selv via nettet, og flere foretrækker at installere deres kommunikationsløsning selv. Udviklingen betyder, at vi har brug for færre medarbejdere«, siger Henning Dyremose.

Fyringer koster en milliard
»De totale omkostninger forbundet med personalereduktionen anslås til at være omkring en milliard kroner. De efterfølgende omkostningsreduktioner som følge af den mindre arbejdsstyrke skønnes at udgøre cirka 300 millioner kroner i 2004«, skriver TDC i en meddelelse til fondsbørsen.

Af de 1650 medarbejdere, TDC vil skære fra, er 1.350 organiseret i Dansk Metal, der i en pressemeddelelse kritiserer ledelsens plan.

»TDC har...en ledelse, som tror, at man kan genvinde tabte markedsandele gennem afskedigelser og nedrustning. Det betyder alene forringet service, et frustreret og stresset personale og ikke mindst et dårligt image«, skriver organisationen i en pressemeddelelse.

Fyringer var ventet
Da koncernens finansdirektør, Hans Munk Nielsen, i torsdags fremlagde kvartalsregnskab, antydede han allerede der var en mulig fyringsrunde på vej.

Politiken.dk

Få Politiken leveret alle julehelligdagene

Få Politiken leveret hver søndag i en måned + alle julehelligdagene. Du får 8 aviser for 99 kr.

Kom i gang med det samme

Annonce

Læs mere