0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Træ som modvægt

Indretning

Økonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Huset har fået to indvendige karnapper, efter at den gamle veranda med overbygning er blevet erstattet med en ny.

En gammel muret havestue med sprossede vinduer, som engang på stilfærdig vis have været en del af huset fra 1930, var plastret til med brunbejdsede brædder, blyindfattede ruder og en overbygning med fladt tag og tagpap. Sådan så det ud, da Jette Bogø og Helge Stig Olsen købte deres hus i 1989. Da dele af havestuen ydermere var rådne, indgik den helt automatisk i den omfattende renovering, som huset siden har gennemgået.

Helge Stig Olsen, der er arkitekt og i mange år arbejdede som sådan, udarbejdede en helhedsplan for, hvad der skulle gøres ved det røde murstenshus, og han stod selv for at lave en del af arbejdet. Planen indebar bl.a. at filtse huset gråt, lægge sortglaserede tegl på taget og erstatte den gamle tilbygning med en ny, i en stil som dels skulle være langtidsholdbar, dels skulle matche husets nye udseende uden at helhedsindtrykket kom til at virke tungt. Og at mure den op i to plan ville blive for tungt, så derfor skulle den bygges i træ.

Den gamle veranda med overbygning blev revet ned til fundamentet og den nye opført i profilerede brædder, tegnet af Helge Stig Olsen og lavet af en snedker, som fræsede dem til på stedet.

Indvendigt har det givet to karnapper på hver 7 m2, den ene i stueplan, hvor den indgår i stuen, den anden på 1.sal, hvor Jette Bogø bruger den som ét af sine mange arbejdssteder her i huset, som både fungerer som hjem og som arbejdsplads for parret, der sammen driver forlaget d3.

Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til hele Politikens digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu

Annonce

Læs mere