Foto: JOHANSEN LINDA
Økonomi

DR's Lisbeth Knudsen går i vrede

Ifølge en intern mail til cheferne i DR, holder Lisbeth Knudsen op, fordi hun blandt andet ikke kan arbejde under den nye program- og nyhedsdirektør Lars Vesterløkke.

Økonomi

DR's nyhedsdirektør Lisbeth Knudsen har takket nej til en degradering til kommunikationsdirektør.

I en fortrolig intern mail til DR's chefer orienterer Lisbeth Knudsen om årsagerne til sin afgang, og ifølge Politikens oplysninger gør hun det råt for usødet. Blandt andet skriver den afgående nyhedsdirektør, at hun ikke vil arbejde med reference til den nye program- og nyhedsdirektør Lars Vesterløkke.

Det sker med henvisning til, at hun ikke deler hans syn på ledelse, og at hun ser det som en principsag kun at referere til chefer, hun har respekt for. Hun angiver den nye program- og nyhedsdirektør Lars Vesterløkke som direkte årsag til, at hun stopper i DR.

Ifølge Politiken.dk's oplysninger, har generaldirektør Kenneth Plummer tilbudt Lisbeth Knudsen stillingen som kommunikations- og markedsføringsdirektør, i praksis en degradering fra posten som nyhedschef. Det tilbud har Lisbeth Knudsen sagt nej til, fordi hun ikke kan finde 'sin journalistiske sjæl i opgaven'.

Dårligt klima i direktionen Der har ifølge Politiken.dk's oplysninger længe været et meget dårligt samarbejdsklima i DR's ledelse, hvor generaldirektør Kenneth Plummer har haft svært ved at finde tonen med Lisbeth Knudsen.

Også kommende program- og nyhedsdirektør, Lars Vesterløkke, og kommende mediedirektør, Lars Grarup, har været i clinch med den meget public service orienterede nyhedschef, der er vellidt blandt DR's nyhedsjournalister på grund af hendes store arbejdsindsats og store faglige stolthed og integritet.

Blandt DR's medarbejdere nævnes Lisbeth Knudsen som 'muren' mellem det til tider store politiske pres, der hviler over medievirksomheden, og nyhedsredaktionernes journalister. Lisbeth Knudsen har stædigt holdt på, at DR frit skal kunne lave kritisk journalistik uden skelen til politiske interesser. Senest har TV-Avisen med nyhedsdirektøren i ryggen vist en række kritiske historier om DR's fejslagne styring af økonomien i DR Byen.

Bliver forbigået

Lisbeth Knudsen har selv brugt mange kræfter på den omorganisering, der fører til, at DR går fra seks til fire chefer, og som nu slutter med, at hun må tage sin afgang små ti dage før TV-avisen flytter til Ørestaden.

Ifølge Politikens kilder havde den snart forhenværende nyhedsdirektør håbet på at få posten som ny program- og nyhedsdirektør - det job Lars Vesterløkke nu får i stedet.

Topledelsen i DR er nu håndplukket af generaldirektør Kenneth Plummer, hvilket bekymrer journalisterne i DR's nyhedsformidling, der især på kort sigt frygter kaos. Men også på længere sigt er bekymringen, at Lisbeth Knudsens afgang vil gå ud over den kritiske nyhedsformidling til fordel for en mere populistisk tilgang.

»Det kommer ikke bag på os, at hun ryger - selvfølgelig kommer det ikke det. Det har været velkendt i huset, at dette var en del af Plummers tankegang«, siger en kilde i DR Nyheder til Politiken.dk.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Lisbeth Knudsen.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden

Annonce