0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Tysk chokolade trukket tilbage på salmonellamistanke

Dansk filial trækker to måneders produktion tilbage.

Økonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Den tyskbaserede, internationale chokoladekoncern Storck - der blandt andet producerer kendte slikmærker som 'Werthers Original', 'Toffifee' og 'merci' - trækker nu to måneders produktion af to af sine mærker, 'merci' og 'merci pur', ud af markedet over hele verden.

Det sker efter stærk mistanke om salmonella i chokolade produceret på det samme fabrikskompleks som de to mærker, oplyser adm. direktør H. C. Lund fra Storck Danmark til Ritzau.

Intet galt i 2.400 kontroller
»Vi har foretaget mere end 2.400 stikprøvekontroller og har ikke fundet nogen spor af salmonella i 'merc' eller 'merci pur' overhovedet. Men da vi ikke konkret ved, hvor forureningen stammer fra, har vi besluttet at trække to måneders produktion tilbage for at være på den sikre side«, siger han.

Konkret drejer det sig om alle pakninger af 'merci' og 'merci pur', der har en 'mindst holdbar til'-dato på 01.04.02 og 01.05.02.

Forbrugere, der allerede har købt chokolade med disse udløbsdatoer, kan få pengene tilbage i den forretning, hvor chokoladen er købt.

Oranienburg-salmonella
Storcks beslutning kommer, efter at der er fundet salmonella af den sjældne type Oranienburg i chokolade produceret af et datterselskab i Storck-koncernen.

Det er lavprischokoladen af mærket 'Chateau', der forhandles af datterselskabet WIHA, men bliver produceret på samme fabrikskompleks som 'merci' og 'merci pur'.

'Chateau' er allerede trukket af markedet.

For en sikkerheds skyld
»Men det kan jo vise sig, at smittekilden er råvarerne. Kakaobønner eller mælkepulver for eksempel. Derfor ønsker vi at være på den sikre side«, siger H. C. Lund.

I Tyskland er 240 mennesker blevet smittet med salmonellaen Oranienburg, mens 15 danskere inden for de sidste tre uger er ramt af bakterien - efter alt at dømme efter at have spist chokolade.

Politiken.dk i 3 måneder - kun 299 kr.

Læs hele artiklen nu

Køb abonnement

Annonce

Læs mere