Unibank skal betale 20 millioner til konkursbo

Økonomi

Unibank er i Østre Landsret blevet dømt til at betale 20 mio. kr. plus renter siden november 1996 til konkursboet efter Burmeister & Wain Holding, der var moderselskab for det hedengangne skibsværft.

Kort før B&W gik i betalingsstandsning i juni 1995, solgte værftet aktier i rederiet Sibo. Salget indbragte 84 mio. kr., og pengene blev sat ind på en kassekredit i Unibank få måneder før betalingsstandsningen. Indtil indbetalingen havde kassekreditten været i minus med 20 mio. kr., men stod efter indbetalingen i plus godt 60 mio. kr.

Unibank accepterede ved konkursen, at beløbet på kassekreditten tilfaldt konkursboet, men konkursboet ville have ført saldoen tilbage til situationen før indbetalingen af gevinsten fra aktiesalget. Det ville Unibank ikke acceptere, men nu har landsretten altså afgjort, at Unibank skal betale de 20 mio. kr. plus renter tilbage og gøre krav på sit tilgodehavende på lige fod med de øvrige kreditorer. Advokat Frank Bøggild fra advokatfirmaet Kromann Reumert har ført sagen for konkursboet.

Parallelt med sagen mod Unibank har konkursboet kørt en lignende sag i samme beløbsstørrelse mod Danske Bank. Men Danske Bank har i modsætning til Unibank nægtet at udlevere interne papirer, og sagen er ikke afgjort.

Unibank har ikke afgjort, om sagen skal ankes til Højesteret, oplyser advokat Peter Wengler-Jørgensen, Plesner Svane Grønborg Advokater, der har ført sagen for Unibank.

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Overgreb i Guds navn
  Hør podcast: Overgreb i Guds navn

  Henter…

  I morgen byder pave Frans flere end 100 højtstående biskopper fra hele verden velkommen til topmøde i Vatikanet. Emnet øverst på dagsordenen er seksuelle overgreb mod børn begået af katolske præster. Men kan paven forhindre flere overgreb? Og er der overhovedet en fremtid for den katolske kirke?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

  Henter…

  I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

Forsiden

Annonce