Lagkage-ballade. En opfordring til de ansatte hos A.P. Møller-Mærsk om at spises lagkage er blevet mødt med vrede.
Foto: MÆRSK

Lagkage-ballade. En opfordring til de ansatte hos A.P. Møller-Mærsk om at spises lagkage er blevet mødt med vrede.

Økonomi

Lagkage udløser ballade på Mærsk-skibe

En opfordring om at spise lagkage i Mærsks containerskibe vækker vrede over nedskæringer.

Økonomi

Skibsledelser om bord i A.P. Møller-Mærsk containerskibe er så utilfredse med kraftige nedskæringer om bord, at en lagkage fik utilfredsheden til at bryde ud i lys lue.

A.P. Møller-Mærsk takkede i en mail til besætningerne i skibene for en god indsats ude i frontlinjen efter et forrygende kvartalsregnskab og opfordrede dem til at fejre det med lagkage den 19. november.

LÆS ARTIKEL

Det udløste en strøm af utilfredse reaktioner fra skibsledelserne, der ifølge den faglige organisation Søfartens Ledere er enslydende: Der er ikke noget at fejre. Nedskæringerne på skibene er så voldsomme, at skibsledelserne har klaget over, at der ikke er ingredienser til at fremstille en lagkage.

Ifølge Søfartens Ledere er skibenes budgetter skåret så voldsomt ned, at nogle skibe - både danske og udenlandske - 'har været tæt på eller har prøvet at løbe tør for proviant'.

Kokkene er væk

Direktør i Søfartens Ledere Fritz Ganzhorn siger, at organisationen længe har mærket den ulmende kritik af de stadigt forværrede forhold i skibene.

»Lagkagen er blot et symbol på krisen i A.P. Møller-Mærsk-skibene. Gennemgående viser de mange mails, vi har modtaget, at der er sparet så kraftigt, at den tekniske stand af skibene er for nedadgående«, siger Fritz Ganzhorn.

»På mange skibe er der ikke uddannede skibskokke længere, men blot den billigst mulige arbejdskraft fra Østen«, tilføjer Fritz Ganzhorn.

Asiater tager over For at rette op på økonomien i containerrederiet Maersk Line, gennemførte A.P. Møller-Mærsk gennemgribende besparelser. Containerskibene i det APM-ejede Maersk Line, har været igennem store sparerunder.

Sidste efterår pressede rederiet ifølge Søfartens Ledere en frivillig fratrædelsesrunde igennem overfor 150 danske skibsofficerer for at erstatte dem med billig asiatisk arbejdskraft.

Maersk Line og relaterede aktiviteter kom ud af årets første tre kvartaler med et resultat på 12,8 milliarder kroner mod et underskud i samme periode året før på 8,7 milliarder kroner.

Søfartens Ledere har indkaldt de utilfredse Mærsk-ansatte til møde om sagen den 13. december i Odense.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden

Annonce