Velux angribes for konkurrenceforvridning

En polsk fabrikant af ovenlysvinduer anklager Velux for at overtræde EU's konkurrenceregler.

Økonomi

Det danske vinduesflagskib Velux bliver nu undersøgt af EU’s konkurrencemyndigheder.

Det sker, efter at den polske konkurrent Fakro har klaget over Velux’ forretningsmetoder, skriver dagbladet Børsen tirsdag.

Fakro mener Velux misbruger sin dominerende markedsposition til at holde konkurrenter ude af markedet. Velux afviser beskyldningerne.

Fakro, der er en stor spiller inden for ovenlysvinduer i Østeuropa, henviser til, at EU’s konkurrenceregler dikterer særlige spilleregler for selskaber med over 40 pct. markedsandel.

Bonussystem gør det svært for konkurrenterne

Velux, der ifølge Fakro sidder på ca. 80 pct. af markedet for ovenlysvinduer i Vesteuropa og 45 pct. i Østeuropa, anvender, som alle andre byggematerialeproducenter, et omfattende system af bonus- og rabataftaler, men på grund af sin størrelse betyder det, at Velux bryder EU-reglerne, anfører Pawel Szewczyk, Fakros eksportdirektør.

»Et eksempel er bonussystemet. Velux giver særlige privilegier til distributører, som kun sælger Velux’ produkter, og straffer dermed distributører, hvis de køber fra andre producenter. Det gør det ineffektivt for distributørerne at bruge andre producenter,« siger Pawel Szewczyk til Børsen.

Han beskylder også Velux for ofte giver én pris, hvis selskabet er alene på et projekt, og en lavere pris på opgaver, hvor der også er konkurrenter, der byder, skriver Børsen.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden