Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Ledige skal arbejde gratis for at få job

Arbejdsgivere misbruger virksomhedspraktik til at presse fire ugers gratis arbejde ud af ledige, mener SF.

Økonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Arbejdsgivere kræver i stigende grad, at ledige skal arbejde gratis i fire ugers praktik, før arbejdsgiveren vil overveje at give dem job, skriver Ugebrevet A4.

770 medlemmer af Dansk Metal har svaret i en undersøgelse, som fagforbundet har udført for A4. Alle har været i virksomhedspraktik i 2010, og ifølge deres erfaringer holder arbejdsgivere sig ikke tilbage fra at udnytte ordningen til det yderste.

Hver sjette af dem svarer, at arbejdsgiveren stillede fire ugers uforpligtende praktik som betingelse for overhovedet at overveje at ansætte den ledige.

SF: Det er noget svineri Men den måde at bruge virksomhedspraktikken på er helt gal, mener SF's arbejdsmarkedsordfører, Eigil Andersen.

»Det er noget svineri og misbrug af ordningen. Men det er efterhånden så udbredt og systematiseret, at mange arbejdsløse selv er begyndt at skrive i jobansøgningerne, at de kan tilbyde de fire første uger gratis via virksomhedspraktik«, siger han.

Ifølge Bent Bøgsted (DF) er der imidlertid ikke noget i vejen for, at arbejdsgiverne bruger praktik til at teste jobansøgere.

»Hvis bare arbejdsgivere ansætter kvalificerede ledige bagefter, er det i orden at bruge virksomhedspraktik på den måde«, mener Bøgsted.

Kun hver fjerde får senere job i i virksomheden

Kun hver fjerde af de metalarbejdere, som blev mødt med krav om fire ugers gratis arbejde, fik senere job i virksomheden, viser undersøgelsen.

Antallet af ledige i virksomhedspraktik vil i år sætte rekord med over 100.000. Beskæftigelsesminister Inger Støjberg (V) bryder sig dog ikke om, at praktikken bruges som 'testlaboratorium for ledige'.

Hun opfordrer de ledige til at stå frem og fortælle åbent om, hvad arbejdsgiverne siger til dem.

»Praktikken skal ikke bruges som en statsstøttet kanal for rekruttering til virksomhederne«, siger Inger Støjberg til A4.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden