Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Minister vil stoppe konkursrytteri

Personer, der er gået konkurs med en virksomhed, skal kunne sættes i karantæne, mener Lars Barfoed.

Økonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det skal være slut med at erklære en virksomhed konkurs for at slippe for gælden og starte op i et nyt selskab dagen efter.

Det fastslår justitsminister Lars Barfoed (K), som nu vil have indført nye regler i konkursloven.

Det skal fremover være muligt at sætte personer, der er gået konkurs med en virksomhed, i konkurskarantæne. En overtrædelse af karantænen skal straffes med bøde eller fængsel op til seks måneder.

»Konkursrytteri og konkursmisbrug kan være til stor skade for forbrugere, virksomheder og staten, fordi de som kreditorer ikke får deres tilgodehavender dækket«, siger Lars Barfoed i en pressemeddelelse og tilføjer:

»Man kan ikke forhindre tab på grund af konkurser, men der bør i lovgivningen være et ordentligt værn mod, at personer, der allerede er gået konkurs som følge af groft uforsvarlig forretningsførelse, kort tid efter og måske endda gentagne gange påfører andre tab ved at starte ny virksomhed«.

Udmeldingen kommer efter, justitsministeren har modtaget en betænkning fra Konkursrådet, som har udarbejdet et udkast til en ændring af konkursloven.

Konkursrådet har blandt andet haft til opgave at vurdere omfanget af problemet med konkursrytteri, og i betænkningen konkluderer rådet, at omfanget er så stort, at der er et behov for at supplere konkursloven med det nye tiltag.

Lars Barfoed understreger dog, at reglerne skal være klare, så det ikke går ud over de forkerte.

»Det er vigtigt, at en ny ordning ikke kommer til at ramme de erhvervsdrivende og iværksættere, som der er flest af - nemlig de lovlydige og ordentlige«, siger Lars Barfoed og tilføjer:

»Jeg har derfor med tilfredshed noteret mig, at Konkursrådet har lagt vægt på at udforme en ordning, der tager højde herfor, og som vil understøtte videreudviklingen af en sund virksomheds- og iværksætterkultur i Danmark«.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden