Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Dong taber på gas og tjener på el

Højere elpriser får hjulene til at løbe rundt hos Dong Energy.

Økonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Dong Energy fik hevet 1,4 milliarder kroner hjem på årets tre første måneder. Det er næsten en milliard mindre efter skat i forhold til året før.

Det skyldes, at man i år har haft højere afskrivningerne. Et frasalg sidste år skæppede til gengæld i kassen, oplyser selskabet.

Direktøren for Dong Energy Anders Eldrup kalder da også resultat for solidt og tilfredsstillende.

Omsætningen faldt med halv milliard Omsætningen endte på 16 milliarder kroner i 1. kvartal, hvilket er et fald på en halv milliard i forhold til perioden året før.

Det er fordi, Dong Energy har haft et lavere salg af gas. Faldet her blev dog til dels opvejet af højere energipriser og større produktion af el.

Produktionen af el steg med 0,8 milliarder kilowattimer til 7,2 milliarder kilowattimer.

Det skyldes, at man startede op med det gasfyrede kraftværk i Severn i Storbritannien i slutningen af 2010, og en højere produktion fra vindmølleparker, der var under indkøring i 1. kvartal 2010.

Men i Danmark faldt den termiske elproduktion i Danmark på grund af mildere vejr i de tre første måneder af 2011 i forhold til perioden året før, oplyser Dong.

Stort fald i gassalg

Gassalget (eksklusiv eget forbrug på kraftværkerne) faldt med over en tredjedel til 25,4 milliarder kilowattimer i 1. kvartal 2011.

En stor del af faldet skyldes, at Dong Energy netto købte og solgte færre mængder på gasbørserne i 1. kvartal 2011 end samme periode 2010.

Samtidig var salget på det danske og svenske marked lavere end i 1. kvartal

2010 som følge af øget konkurrence.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden