Lønvilkår til CSC-ansatte er nu på plads

It-ansatte skal nu arbejde under overenskomst med HK/Privat.

Økonomi

De it-ansatte i CSC, der i månedsvis har været væk fra arbejdet på grund af en langvarig overenskomst-strid, er i dag tilbage på arbejdspladsen.

Samtidig kunne HK/Privat meddele, at fagforeningen har lavet en aftale med CSC. Den får de ansatte nu tilbud om.

Det betyder, at de it-ansatte går ned i løn og må acceptere forringelser i forhold til tidligere overenskomst.

Mulighed for massage Overenskomsten baserer sig på it-overenskomsten mellem Dansk Erhverv og HK/Privat med en række forbedringer, som parterne har forhandlet i løbet af weekenden efter CSC blev frigjort fra overenskomsten med Prosa i Arbejdsretten.

Forbedringerne er ifølge HK blandt andet en sundhedsordning, forbedrede forhold for tillidsrepræsentanterne og gode muligheder for efteruddannelse.

DOKUMENTATIONLæs de it-ansattes nye overenskomst (eksternt link)

Med overenskomsten er det farvel til anciennitetsbestemt løn. Istedet skal lønnen forhandles lokalt på virksomheden, men aftalen indeholder en garanti om, at alle medarbejdere kan beholde deres nuværende løn indtil 2014.

Desuden er der aftalt en tryghedsordning, der betyder, at der ikke kan ske afskedigelser før marts 2012.

Med de ansattes tilbagevenden til it-koncernen blev der serveret morgenbrød inden de ansatte gik ud i de afdelinger, som de enten har været lockoutet eller har strejket fra. Her overtog den nærmeste leder gensynsprocessen.

Skal orienteres om fremtiden

Onsdag vil ledelsen også på et såkaldt townhall-møde orientere medarbejderne om fremtiden, forretningsmuligheder, og hvad der er sket siden medarbejderne forlod arbejdspladsen.

De medarbejdere, der i marts blev fyret, fordi de strejkede ulovligt, har mulighed for at sende en ansøgning til deres tidligere job, skriver Computerworld.dk.

LÆS MERE

Politiken.dk har forsøgt at få en kommentar fra medarbejderne på overenskomsten med HK.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce