Kineserboom. Det er den danske tøjgigant Bestseller, der topper med flest ansatte kinesere. 48.000 af slagsen står på lønningslisten.
Foto: AP (arkiv)/AP

Kineserboom. Det er den danske tøjgigant Bestseller, der topper med flest ansatte kinesere. 48.000 af slagsen står på lønningslisten.

Økonomi

Store danske firmaer ansætter 19.500 kinesere på et år

Danske virksomheder i Kina oplever stor vækst og har travlt med at ansætte flere medarbejdere.

Økonomi

Det går strygende for dansk erhvervsliv i Kina, hvor Danmarks 10 største virksomheder i landet har ansat 17 procent flere medarbejdere på bare ét år.

I midten af 2010 var der 113.500 ansatte i de 10 største virksomheder, men i november 2011 var det tal steget til 133.000. Det viser en rundspørge foretaget blandt virksomhederne.

»Tallene fra Kina viser, hvor høj vækst der stadig er i økonomien, og hvor godt de danske virksomheder, der allerede opererer i Kina, har fat i den gunstige udvikling«, siger handels- og investeringsminister, Pia Olsen Dyhr (SF) i en pressemeddelelse.

Tøjgigant topper med 48.000 ansatte Blandt de største danske spillere på det kinesiske marked er blandt andet ISS med 32.000 medarbejdere og Mærsk med i alt 17.000 ansatte.

Topscoreren er dog tøjgiganten Bestseller, der med sine 48.000 ansatte i Kina har et godt fat i det kinesiske marked.

»Vi skal satse på at få flere danske virksomheder på banen i Kina og de andre markeder med høj vækst«, siger Pia Olsen Dyhr.

Danmarks største handelspartner uden for Europa

Danmarks ambassadør i Kina, Friis Arne Petersen, forklarer, hvor vigtigt det kinesiske marked er for dansk erhvervsliv:

»Kina er Danmarks vigtigste samhandelspartner uden for Europa. Kina er imidlertid langt vigtigere, end de rene samhandelstal giver udtryk for. Det skyldes markedets afgørende, samlede betydning for danske virksomheders internationalisering«.

Kina blev Danmarks største handelspartner uden for Europa for første gang i 2008.

ANALYSE

Tendensen fortsatte i 2009 og blev cementeret i 2010, hvor varehandlen med Kina, inklusiv Hongkong, ifølge tal fra Danmarks Statistik voksede med 24 procent og overgik USA med over 13 milliarder kroner.

Det vurderes, at der er mindst 250.000 ansatte i de mere end 400 danske virksomheder, der er etableret i Kina.

FACEBOOK

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce