Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Udvist it-ingeniør får lov til at blive i 10 måneder

Indisk kvinde tjener nu nok til at blive i Danmark.

Økonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Efter en underskriftsindsamling, opråb fra politikere og flere ansøgninger om humanitær opholdstilladelse og arbejdstilladelse kan den indiske ingeniør Bipjeet Kaur i dag glæde sig.

Ministeriet for Flygtninge, Indvandrere og Integration har givet den 39-årige kvinde arbejdstilladelse, og hendes søn har fået opholdstilladelse.

Tilladelsen til at blive i Danmark er dog kun for en begrænset periode: Mens arbejdstilladelsen gælder i fire måneder, gælder opholdstilladelsen for Bipjeet Kaur og hendes søn i yderligere seks måneder, hvor der er mulighed for at søge om forlængelse af arbejdstilladelsen.

Sagen har vakt undren, fordi Bipjeet Kaur ikke har kunnet få ophold på trods af, at hun har taget en videregående uddannelse i Danmark og har fået en højtstående stilling på Ingeniørhøjskolen i København.

Søgt efter særlig paragraf Ministeriet indrømmede tidligere på måneden, at det begik en fejl, da det udviste Bipjeet Kaur, som har været i landet siden 2002.

Ministeriet burde have oplyst Bipjeet Kaur om, at der i Udlændingeloven er en særlig paragraf, som hun vil kunne søge arbejdstilladelse efter, skrev ministeriet til hende.

Men det er imidlertid ikke den særlige paragraf, som ministeriet nu er endt med at give kvinden arbejdstilladelse efter.

Tjener nok til at blive
Ministeriet har vurderet hendes situation og valgte at give Bipjeet Kaur arbejdstilladelse efter beløbsordningen, som er en ordning for udlændinge, der har et job i Danmark, hvor vedkommende tjener mere end 375.000 kroner om året.

Det gjorde Bipjeet Kaur ikke, da hun tidligere på året søgte om arbejdstilladelse, fordi hun var på deltid for at have mulighed for at passe sin alvorligt syge søn.

Der er gået ressourcer både fra hendes og vores side, og det har gjort os forsinkede med projektet

Efter at Bipjeet Kaur nu har fået mulighed for at arbejde på fuld for at kunne blive i Danmark, har ministeriet givet hende arbejdstilladelse.

Det glæder Bipjeet Kaur sig over, men da hun kun har fået fire måneders arbejdstilladelse, kan hun ikke helt finde ro.

»Det er stadig stressende, fordi det kun er fire måneder. Men noget er bedre end intet«, siger Bipjeet Kaur til politiken.dk.

Har forsinket projekt

Også hendes arbejdsgiver, Ingeniørhøjskolen, er glad for, at der er sat et foreløbigt punktum i sagen.

Bipjeet Kaurs kontrakt udløber 31. december og derfor har hun kun fået fire måneders arbejdstilladelse. Ingeniørhøjskolen håber, at den har mulighed for at forlænge Bipjeet Kaur efter nytår.

LÆS MERE

Den seneste tid, hvor Bipjeet Kaur har kæmpet for at få opholds- eller arbejdstilladelse, har kostet kræfter på det projekt, som hun arbejder på.

»Der er gået ressourcer både fra hendes og vores side, og det har gjort os forsinkede med projektet«, siger Birger Andersen, centerleder på Ingeniørhøjskolen.

Med hjælp fra Dansk Flygtningehjælp ansøger Bipjeet Kaur sideløbende om at få genoptaget sagen om den humanitære opholdstilladelse, som hun tidligere har fået afslag på.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden