Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

KONTROVERSER. Kunder, eksperter og organisationer har de seneste dage kritiseret Agnes Cupcakes skarpt for deres behandling af de ansatte.
Foto: Mathias Christensen

KONTROVERSER. Kunder, eksperter og organisationer har de seneste dage kritiseret Agnes Cupcakes skarpt for deres behandling af de ansatte.

Økonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Agnes Cupcakes opgiver kæmpebøde til mindreårige

Bøde på kvart million slettes fra firmaets »slavekontrakt«.

Økonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hold mund om arbejdet eller betal 250.000 kr. i bøde.

Det var indtil i aftes den kontante besked fra cheferne hos den københavnske butikskæde Agnes Cupcakes til de omkring 30 ansatte, hvoraf flere er under 18 år.

Jeg ved ikke, hvad de mener med, at kontrakten er meget hård

LÆS

Men efter at Politiken har afdækket forholdene, og flere kunder, organisationer og eksperter har kritiseret forretningen skarpt, bliver ansættelseskontrakterne ændret.

Det fik medarbejderne at vide på et hasteindkaldt møde kl. 20 i aftes i indre København.

Direktør Kristian Vangsgaard fra Agnes Cupcakes ønsker ikke at svare på direkte spørgsmål i sagen, men svarer skriftligt gennem et pr-bureau, der er hyret til at håndtere den aktuelle opmærksomhed:

»Vi har handlet med det samme. Alle medarbejdere har således i går aftes fået et kontrakttillæg, hvor vi har fjernet konventionalboden og rettet til omkring fastsættelsen af ugentligt timeantal«, skriver Kristian Vangsgaard, der også er direktør for Lauras Bakery i Torvehallerne.

»Slavekontrakt«

I mandags fastholdt både direktør Kristian Vangsgaard og hans advokater hos Eversheds, at kontrakten var helt rimelig og lovlig.

»Jeg ved ikke, hvad de mener med, at kontrakten er meget hård«, sagde advokat Catrine Søndergaard Byrne fra Eversheds med henvisning til, at advokat Peter Breum og fagforeningens HK's jurister havde kaldt flere dele af kontrakten ulovlig.

Arbejdsmarkedsforsker Henning Jørgensen fra Aalborg Universitet kaldte papirerne for »en slavekontrakt«.

Agnes Cupcakes fastholder angiveligt stadigvæk, at kontrakten er juridisk i orden, men har altså alligevel valgt at ændre i ansættelseskontrakterne efter den offentlige opmærksomhed.

Der er sat et møde op på mandag med HK

UNGE STÅR FREM

Fagforeningen HK har sendt Agnes Cupcakes et forslag til overenskomst for at aftale løn- og arbejdsforhold. Fagforeningen har blandt andet kritiseret, at de unge ansatte ikke får tillæg for at arbejde over eller om aftenen eller i weekenderne.

»Vi er medlem af Dansk Erhverv, som nu forhandler med HK, så vi kan blive enige om en overenskomst. Der er sat et møde op på mandag med HK«, udtaler Kristian Vangsgaard i sin skriftlige kommentar.

LEDER

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden