KONTROVERSER. Kunder, eksperter og organisationer har de seneste dage kritiseret Agnes Cupcakes skarpt for deres behandling af de ansatte.
Foto: Mathias Christensen

KONTROVERSER. Kunder, eksperter og organisationer har de seneste dage kritiseret Agnes Cupcakes skarpt for deres behandling af de ansatte.

Økonomi

Agnes Cupcakes opgiver kæmpebøde til mindreårige

Bøde på kvart million slettes fra firmaets »slavekontrakt«.

Økonomi

Hold mund om arbejdet eller betal 250.000 kr. i bøde.

Det var indtil i aftes den kontante besked fra cheferne hos den københavnske butikskæde Agnes Cupcakes til de omkring 30 ansatte, hvoraf flere er under 18 år.

Jeg ved ikke, hvad de mener med, at kontrakten er meget hård

LÆS

Men efter at Politiken har afdækket forholdene, og flere kunder, organisationer og eksperter har kritiseret forretningen skarpt, bliver ansættelseskontrakterne ændret.

Det fik medarbejderne at vide på et hasteindkaldt møde kl. 20 i aftes i indre København.

Direktør Kristian Vangsgaard fra Agnes Cupcakes ønsker ikke at svare på direkte spørgsmål i sagen, men svarer skriftligt gennem et pr-bureau, der er hyret til at håndtere den aktuelle opmærksomhed:

»Vi har handlet med det samme. Alle medarbejdere har således i går aftes fået et kontrakttillæg, hvor vi har fjernet konventionalboden og rettet til omkring fastsættelsen af ugentligt timeantal«, skriver Kristian Vangsgaard, der også er direktør for Lauras Bakery i Torvehallerne.

»Slavekontrakt«

I mandags fastholdt både direktør Kristian Vangsgaard og hans advokater hos Eversheds, at kontrakten var helt rimelig og lovlig.

»Jeg ved ikke, hvad de mener med, at kontrakten er meget hård«, sagde advokat Catrine Søndergaard Byrne fra Eversheds med henvisning til, at advokat Peter Breum og fagforeningens HK's jurister havde kaldt flere dele af kontrakten ulovlig.

Arbejdsmarkedsforsker Henning Jørgensen fra Aalborg Universitet kaldte papirerne for »en slavekontrakt«.

Agnes Cupcakes fastholder angiveligt stadigvæk, at kontrakten er juridisk i orden, men har altså alligevel valgt at ændre i ansættelseskontrakterne efter den offentlige opmærksomhed.

Der er sat et møde op på mandag med HK

UNGE STÅR FREM

Fagforeningen HK har sendt Agnes Cupcakes et forslag til overenskomst for at aftale løn- og arbejdsforhold. Fagforeningen har blandt andet kritiseret, at de unge ansatte ikke får tillæg for at arbejde over eller om aftenen eller i weekenderne.

»Vi er medlem af Dansk Erhverv, som nu forhandler med HK, så vi kan blive enige om en overenskomst. Der er sat et møde op på mandag med HK«, udtaler Kristian Vangsgaard i sin skriftlige kommentar.

LEDER

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • 
  An image posted by Oscars show host Ellen DeGeneres (bottom row, 4th L) on her Twitter account shows movie stars, including Jared Leto, Jennifer Lawrence, Meryl Streep (bottom row L-3rd L), Channing Tatum, Julia Roberts, Kevin Spacey, Brad Pitt, Lupita Nyong'o, Angelina Jolie (top row L-R) and Bradley Cooper (bottom row, 2nd R), as well as Nyong'o's brother Peter (bottom row, R), posing for a picture taken by Cooper at the 86th Academy Awards in Hollywood, California March 2, 2014. The self-portrait tweeted by host DeGeneres and actors taken during Hollywood's annual Academy Awards ceremony on Sunday quickly became the most shared photo ever on Twitter. Picture taken March 2, 2014. REUTERS/Ellen DeGeneres/Handout via Reuters (UNITED STATES - Tags: ENTERTAINMENT MEDIA TPX IMAGES OF THE DAY PROFILE) ATTENTION EDITORS

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Oscarvært - det værste job i byen
  Hør podcast: Oscarvært - det værste job i byen

  Henter…

   

 • Kvinder efter flugt fra Baghouz i det østlige Syrien. Foto: Fadel Senna / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?
  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?

  Henter…

  USA’s tilbagetrækning fra Syrien har gjort spørgsmålet om de danske IS-krigere højaktuelt. Skal vi tage dem hjem igen, efter at de har kæmpet for et verdensomspændende islamisk kalifat? Og har vi en forpligtelse over for de danske børn, der er blevet født undervejs i kampene?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Overgreb i Guds navn
  Hør podcast: Overgreb i Guds navn

  Henter…

  I morgen byder pave Frans flere end 100 højtstående biskopper fra hele verden velkommen til topmøde i Vatikanet. Emnet øverst på dagsordenen er seksuelle overgreb mod børn begået af katolske præster. Men kan paven forhindre flere overgreb? Og er der overhovedet en fremtid for den katolske kirke?

Forsiden

Annonce