Foto: JENS DRESLING (arkiv)
Økonomi

Erik Skov Pedersen skal tre år i fængsel

Landsretten stadfæster dermed byrettens dom over Erik Skov Pedersen.

Økonomi

Dokumentfalsk og bedrageri koster Erik Skov Pedersen en fængselsdom på tre år. Det har Østre Landsret afgjort..

Erik Skov Pedersen, der lever sammen med den tidligere konservative toppolitiker Henriette Kjær, var klædt helt i sort på anklagebænken, og han havde lagt ansigtet i alvorstunge folder.

'Han har løjet for alle' Imens tordnede det om ørerne på ham med beskyldninger om bedrag.

»Han har løjet for alle og enhver. Gentagne gange. Selv hans egne venner. Selv hans egne samarbejdspartnere har han løjet for«, sagde anklager Bettina Engmark i retssalen.

Ved byretten i Lyngby sidste år blev den stærkt forgældede Erik Skov Pedersen dømt for groft dokumentfalsk og groft bedrageri for 5,4 millioner kroner.

Han har indrømmet bedrageri for 2,4 millioner kroner i forbindelse med forfalskede købsaftaler på ungdomsboliger i Roskilde, rækkehuse i Glostrup samt et privathospital i Brøndby.

Håbede på mildere dom

Men byretten fandt ham også skyldig i bedrageri i forbindelse med to andre projekter til yderligere tre millioner kroner: rækkehuskomplekset Rævehøjparken i Lyngby samt et projekt på Artillerivej i København.

Dommen fra Lyngby var for hård for Erik Skov Pedersen, som ankede til landsretten i håbet om mindre straf. Med onsdagens dom har Østre Landsret dog valgt at stadfæste byrettens dom.

Bedrageriet er gået ud over et fynsk ejendomsfirma, der hyrede Erik Skov Pedersen til at finde købere til forskellige projekter.

Ved at forfalske mails og købsaftaler bildte Skov Pedersen selskabets ejer ind, at han havde købere. Men det var ikke sandt.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden