Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Roskilde Bank-aktionær: Den lille mand har ingen muligheder

Mindre investorer har ikke kunnet få indblik i papirerne efter bankkrak, klager aktionær.

Økonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Almindelige småinvestorer har ikke haft mulighed til at gennemgå dokumenterne fra den krakkede Roskilde Bank.

Derfor må de mennesker, der i sin tid skød penge i banken, stole på 'Bagmandspolitiet' - Statsadvokaten for Særlig Økonomisk Kriminalitet - der konkluderer, at der ikke kan rejses straffesag mod bankens ledelse.

»Jeg forventer, at det er undersøgt ordentligt. Vi har ikke haft adgang til de dokumenter, der kunne bevise, om der er foregået noget strafbart. Men det ændrer ikke ved, at der kan være foregået noget umoralsk«, siger Cheri Rasmusson, der er formand for de aktionerer, der havde skudt penge i banken inden krakket.

LÆS OGSÅ

33.000 mennesker har mistet tilliden til det system, vi har.

Hun venter fortsat på udfaldet af undersøgelser, der skal klarlægge, om banken forbrød sig mod markedsføringslovene, da den gennem aggressiv markedsføring efter hendes opfattelse lokkede folk til

Småinvestorer ramte muren

I alt havde banken omkring 33.000 aktionærer. De har haft svært ved at få viden om, hvad der egentlig foregik i banken i tiden op til dens kollaps.

»Generelt føler jeg mig som et lillebitte menneske. Vi har et system, der gør det umuligt for den lille mand at få indblik i, hvad der foregår i banken«, siger Cheri Rasmusson til politiken.dk.

LÆS OGSÅ

Hun peger på, at aktionærerne blandt andet ikke fik fri proces til et gruppesøgsmål og at den tid, det tog at nå frem til det afslag, var langstrakt.

Det har givet aktieinvestorerne et knæk, vurderer hun.

»33.000 mennesker har mistet tilliden til det system, vi har«, siger hun. Formanden for Aktionærgruppen Roskilde Bank anerkender, at myndighederne siden bankkrakket har tilpasset reglerne for at hindre, at en situation som den, der ramte det sjællandske pengeinstitut, kan ske igen.

»Jeg kan have min tvivl om, hvorvidt det er tilstrækkeligt«, siger hun.

FACEBOOK

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden