Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Finanstilsynet: Roskilde Banks ledelse skal muligvis ertatte statens tab

Finanstilsynet opgiver ikke at holde Roskilde Bank-ledelse ansvarlig for statens milliardtab.

Økonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Finanstilsynet tager til efterretning, at Statsadvokaten har besluttet ikke at rejse straffesager mod den tidligere ledelse og revision i Roskilde Bank.

Det siger direktør Ulrik Nødgaard i en pressemeddelse:

»Jeg noterer mig, at Statsadvokaten har efterforsket de ledelsesmæssige forhold i Roskilde Bank, herunder af, om der er begået strafbare forhold ved kreditsagsbehandlingen og om direktionen i tilstrækkelig grad har inddraget bestyrelsen ved bevilling af større lån«, siger direktør Ulrik Nødgaard.

LÆS OGSÅ

Finanstilsynet, der fører tilsyn med, at den finansielle lovgivning overholdes af de finansielle virksomheder, anmeldte Roskilde Bank i efteråret 2009, og har senere fulgt op med en række anmeldelser mod ledelserne i andre banker, der er overtaget af Finansiel Stabilitet.

Statens tab skal erstattes

Finanstilsynet understreger, at dens advarsler til Roskilde Banks ledelse om, at banken lånte for mange ud, også til ejendomsspekulanter, stadig kan føre til, at bankens ledelse skal erstatte statens tab:

»Det kan få betydning for spørgsmålet om erstatningsansvar for de betydelige tab, staten har lidt som følge af Roskilde Banks kollaps«, siger direktør Ulrik Nødgaard.

Statens tab beløber sig til omkring ni milliarder kroner.

FACEBOOK

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden