forhenværende. Søren Gade nåede at være forsvarsminister i næsten seks år, indtil han 22. februar 2010 meddelte, at han stoppede i politik og trak sig fra ministerposten.
Foto: Mogens Flindt (arkiv)

forhenværende. Søren Gade nåede at være forsvarsminister i næsten seks år, indtil han 22. februar 2010 meddelte, at han stoppede i politik og trak sig fra ministerposten.

Økonomi

Søren Gade bliver landbrugets nye førstemand

Tidligere forsvarsminister bliver direktør for Landbrug & Fødevarer.

Økonomi

Den tidligere forsvarsminister Søren Gade (V) bliver ny administrerende direktør i Landbrug & Fødevarer, oplyser organisationen i en pressemeddelelse.

Søren Gade afløser Carl Aage Dahl, der har været direktør gennem en del år. Gade skal ifølge formand for Landbrug & Fødevarer, Niels Jørgen Pedersen, bringe »gennemslagskraft og synlig ledelse« med sig.

»Vi har valgt Søren Gade, fordi vi mener, han har de rette kvalifikationer til at føre vores organisation videre mod målet, om at få de bedste rammevilkår for vores erhverv«, siger Niels Jørgen Pedersen i meddelelsen.

Godt netværk og kendskab til politik

»Ud over hans stærke personlighed og gode kommunikationsevner har han den rette baggrund til jobbet. Han har indgående kendskab til politiske processer samt et godt netværk både i erhvervslivet og i den politiske verden«, siger Niels Jørgen Pedersen.

Søren Gade, der er uddannet cand.oecon., var forsvarsminister fra 2004 til 2010. Her trak han sig tilbage blandt andet efter den såkaldte lækagesag.

I 2010 blev Gades særlige rådgiver Jacob Winther således sigtet for i 2007 at have afsløret, at danske jægersoldater skulle på hemmelig mission til Irak. I sidste ende faldt oplysningerne tilbage til Gade.

Søren Gade netop været tilbage i mediernes fokus i sagen om rimeligheden i at udskyde lukningen af en fremskudt dansk militærbase i Afghanistan.

Han har på det seneste forsøgt at holde sig ude af det offentlige liv, men vender altså nu tilbage.

»At skabe de bedste rammevilkår for landbrug- og fødevareerhvervet og dermed bidrage til væksten i det danske samfund er selvfølgelig det, det hele handler om«, udtaler Søren Gade.

»Og når det er sagt, så er det mit klare mål at videreføre og intensivere arbejdet med at føre landbrugs- og fødevareerhvervet helt ind i danskernes bevidsthed«, siger han.

Landbrug & Fødevarer skal varetage den danske fødevarebranches interesser. Organisationen blev dannet i 2009 ved en fusion af blandt andet Landbrugsraadet, Danske Slagterier, Dansk Svineproduktion og Dansk Landbrug.

FACEBOOK

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce