Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Landets mest risikable bank: Det var ikke særligt godt

Basisbank anerkender dårlig placering på risikoliste, men fremhæver ændringer siden årsskiftet.

Økonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

I alt 19 danske banker blev i dag i en rapport erklæret særligt risikable.

Nederst på listen over 91 banker var Aarhus Lokalbank, som tidligere på året blev fusioneret med Vestjysk Bank, og næstsidst var Basisbank. De var undersøgelsens mest risikable banker.

LÆS OGSÅ

Hos Basisbank anerkender direktør Jens Hoeck bankens placering ved årsskiftet, men fremhæver, at der er sket meget siden da.

»Det er en sammenligning på objektive nøgletal per 31.12. Der er ikke andet at sige til det: Det var ikke særligt godt. Derfor har vi som nye ejere ændret forretningsmodellen for banken.«, siger Jens Hoeck.

Basisbank blev købt 24. februar af Bokredit, og Jens Hoeck blev administrerende direktør.

Tilførsel af kapital
Det første, de nye ejere gjorde, var at tilføre banken 70 millioner kroner i ny egenkapital. Derudover blev banken tilført fem millioner kroner i supplerende kapital, og banken blev tilført en indlånsportefølje på 600 millioner kroner.

»Den nye forretningsmodel for banken betyder, at erhvervsudlån i Basisbank skal afvikles. Der er for stor en risiko i forhold til, hvad en bank af vores størrelse kan håndtere. Det er vi allerede nået et pænt stykke vej med«, siger Jens Hoeck.

En helt anden bank
Jens Hoeck mener ikke, at den Basisbank, der i dag eksisterer, kan sammenlignes med den Basisbank, som rapporten har analyseret.

Ved årsskiftet bestod omkring halvdelen af Basisbankens forretning af erhvervsudlån, men i dag ligger andelen af erhvervsudlån ifølge Jens Hoeck på omkring 20 procent.

»En anden markant ændring er, at antallet af privatkunder er steget fra 12.000 til 30.000«, siger Jens Hoeck.

»Hvis Niro Invest havde lavet deres liste i dag, så tror jeg, banken ville være placeret midt på listen, men vi har ikke lavet beregningerne«, fortsætter Jens Hoeck.

Kunderne bliver trods advarsler

Basisbank forventer ikke, at dagens rapport vil få konsekvenser for antallet af kunder i Basisbank.

»Siden vi har meldt vores nye strategi for banken ud, har vi ikke set ekstraordinær afgang af privatkunder fra vores bank«

Basisbank har derfor i anledning af analysen og medieomtalen sendt mails ud til deres kunder for at fjerne kundernes frygt for bankens fremtid.

»Vi skriver, at der er en ny virkelighed i Basisbank«, slutter Jens Hoeck.

FACEBOOK

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden