Nedtur. Facebook-aktien har på sin kun tredje dag på børsen tabt mere end de fleste virksomheder er værd.
Foto: Richard Drew/AP

Nedtur. Facebook-aktien har på sin kun tredje dag på børsen tabt mere end de fleste virksomheder er værd.

Økonomi

3 dage på børsen: Facebook er 120 milliarder mindre værd

Facebook-aktien faldt for anden dag i træk, nu med næsten ni procent.

Økonomi

Hvedebrødsdagene for Mark Zuckerberg og Facebook-aktien blev ganske korte.

Ved lukketid på børsen i New York klokken 22 dansk tid har Facebook-aktien fået endnu et markant slag af aktiemarkedet.

Aktien endte med et tab på 8,8 procent, og aktien, der ved børsintroduktionen i fredags kostede 38 amerikanske dollars, koster nu 31 amerikanske dollars.

LÆS OGSÅ

Det er anden dag i træk, at investorerne lider tab på den prestigefyldte aktie. Mandag faldt aktien med hele 10,99 procent.

Ved børsintroduktionen var værdien af Facebook hele 104 milliarder dollars eller 603 milliarder danske kroner. Nu er værdien nede på omkring 85 milliarder dollars eller 484 milliarder danske kroner - et tab på omkring 119 milliarder danske kroner.

Kritik af de ansvarlige for salget

Kort før børsintroduktionen hævede Facebook både antallet af aktier med 25 procent, så der blev sat 421 millioner aktier til salg, og prisen på aktien blev hævet fra 34 til 38 amerikanske dollars.

Nu kritiserer investorer investeringsbanker som Morgan Stanley, JP Morgan Chase og Goldman Sachs, der stod for salget af Facebook-aktien til investorer inden den officielle børsintroduktionen.

LÆS OGSÅ

»De overspillede entusiasmen for aktien, og de fejllæste simpelthen atmosfæren på markedet«, siger investor Keith Wirtz fra Fifth Third Asset Management til Bloomberg News.

Og der er flere, der bakker op om kritikken af børsintroduktionen.

»Det er en kombination af Zuckerbergs ego - han ønskede at nå en pris på 100 milliarder dollars, og de aktionærer, der nu sælger. De fangede simpelthen ikke, at aktien var prissat helt forkert«, Francis Gaskins fra IPOdesktop.com til Bloomberg News.

FACEBOOKBliv ven med Politiken

Redaktionen anbefaler:

Annonce

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce