Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Danske Bank får pæn fremgang: Leverer overskud på 4,1 milliarder

Det er banken bedste halvårsregnskab, siden krisen slog igennem, siger direktøren.

Økonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Danske Bank har fremlagt det bedste resultat, siden banken blev hårdt ramt af finanskrisen i 2008.

Før skat er der tale om et overskud på 4,1 milliarder kroner i årets seks første måneder, mens det blev til et overskud på 2,3 milliarder kroner efter skat.

Dermed er der tale om en fremgang i resultatet på 20 procent i forhold til året før.

»Det er det bedste halvårsresultat, siden den finansielle krise slog igennem i 2008«, siger bankens nye ordførende direktør Eivind Kolding.

Den nye chef har indledt stor organisationsændring Selv om man er langt fra mål og der stadig er udfordringer, så mener man i bankens ledelse, at udviklingen er positiv.

»Resultatet viser en fremgang på 20 procent. Det er lykkedes at få indtægterne op trods det lave renteniveau. Og vi er kommet godt i gang med den nye organisation vi etablerede den 1. juni«, siger Eivind Kolding.

Han afløste Peter Straarup på posten som ordførende direktør 15. februar i år og satte straks gang i en større organisationsændring.

Årsagen til den store fremgang skal især findes i lavere omkostninger og større indtægter på blandt andet renter og prisforhøjelser overfor kunderne. Prisforhøjelserne bidrager alene med 1,9 milliarder kroner på bundlinjen i årets første seks måneder.

Nedskrivningerne på udlån ligger højere end i samme kvartal året før, men har været faldende de seneste to kvartaler, påpeger banken.

I første halvår har man nedskrevet syv milliarder kroner - heraf 2,9 milliarder kroner på irske forretninger og 900 millioner kroner i Nordirland.

Shippingbranche belaster lige så meget som Nordirland

Banken har også måtte nedskrive ganske meget på udlån til en presset shippingbranche. Her er nedskrivningerne oppe på at udgøre 3,4 procent af udlånet - eller på niveau med tabene i Nordirland.

Resultatet for hele 2012 ventes fortsat at blive på et lavt niveau. Men bankens forventninger er meget usikre på grund af det økonomiske klima.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden