uklar. Det er vanskeligt at trække et klart svar ud af Ellen Trane Nørby om, hvorvidt Venstre fortsat mener at blokader mod virksomheder, der er omfattet af en landsdækkende overenskomst, skal forbydes.
Foto: JENS DRESLING (arkiv)

uklar. Det er vanskeligt at trække et klart svar ud af Ellen Trane Nørby om, hvorvidt Venstre fortsat mener at blokader mod virksomheder, der er omfattet af en landsdækkende overenskomst, skal forbydes.

Økonomi

Venstre afviser at sige ja eller nej til eget forslag om blokader

I sommer mente Venstre, at 3F brugte bøllemetoder. I dag vil partiet end ikke sige, om man stadig vil forbyde blokader.

Økonomi

Agurketidens krigeriske Venstre-paroler om Restaurant Vejlegården var i går forvandlet til noget nær radiotavshed hos det store oppositionsparti.

I sommer flokkedes ledende Venstre-folk om at stemple 3F’s konfliktaktiviteter som »bøllemetoder«, »chikane« og »vilkår, der ikke hører hjemme i Danmark«.

LÆS OGSÅ Men i går undlod de samme Venstre-folk – f.eks. gruppeformand Kristian Jensen, tidligere beskæftigelsesminister Inger Støjberg, politisk ordfører Ellen Trane Nørby og arbejdsmarkedsordfører Ulla Tørnæs – at kommentere sagen på Facebook og andre steder.

Samtidig er det særdeles vanskeligt at trække et klart svar ud af Ellen Trane Nørby om, hvorvidt partiet fortsat står bag det omdiskuterede beslutningsforslag om at forbyde iværksættelse af blokader mod virksomheder, der som Vejlegården er omfattet af en landsdækkende overenskomst.

Det kan du ikke konkludere. Vi kommer ikke videre

Model skal moderniseres

Opretholder I jeres beslutningsforslag?»Vi har fra start sagt, at det væsentligste er, at arbejdsmarkedets parter hele tiden moderniserer den danske model«. Men står I bag beslutningsforslaget eller ej?»Det, der blev sagt i sommer og foråret, er, at i den bedste af alle verdener klarer parterne selv det her«.

LÆS MERE

Men er det et ja eller et nej til, at I står bag jeres beslutningsforslag?

»Vores beslutningsforslag har hele tiden været fulgt af et ønske fra vores side om, at arbejdsmarkedets parter selv håndterede de problemer, der var«.

Men står I bag forslaget? Er der behov for det eller ej?

»Vi ønsker, at arbejdsmarkedets parter selv klarer det her. Det går vi ud fra, at de gør nu på baggrund af Arbejdsrettens kendelse«.

Men hvis I går ud fra det, er der vel ikke behov for det forslag?

»Det er ikke mere end to timer siden, Arbejdsretten talte. Lad nu arbejdsmarkedets parter forholde sig til dommen«.Overvejer I så at trække det?

»Det kan du ikke konkludere. Vi kommer ikke videre«.

Politikere i regeringslejren havde til gengæld travlt med positive udlægninger af kendelsen på de sociale medier.

Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) hilser det velkomment, at »Arbejdsretten slår fast, at konfliktretten er en del af den danske arbejdsmarkedsmodel«. Hun vil rose Venstre, hvis beslutningsforslaget kasseres.

»Jeg vil hilse det velkomment, hvis Venstre har tænkt sig om en ekstra gang«, siger hun.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

  Henter…

  I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

 • 
  A male giant panda from China named Cai Tao eat eats a stick at Taman Safari Indonesia zoo in Bogor, West Java, Wednesday, Nov 1, 2017. Giant pandas Cai Tao and Hu Chun arrived Indonesia last month as part of China's "Panda diplomacy." (AP Photo/Achmad Ibrahim)

  Et kongerige for to pandaer? Kun Kinas allerbedste venner får lov at lease et par af de sjældne pandabjørne, sagde den kinesiske præsident Xi Jinping, da han lovede Danmark et par. Kina har flere gange brugt de sjældne dyr som en brik i deres udenrigspolitik. Men hvad har Danmark givet køb på, for at blive en af Kinas allerbedste venner? At tale om Tibet?

Forsiden

Annonce