Læser undrer sig: Jeg har kun hørt fra et vikarbureau ud af 24

38-årige Morten Husfeldt var klar til at tage lige det job, han kunne få.

Økonomi

38-årige Morten Husfeldt undrede sig, da han forleden læste historien om, at vikarbureauerne mangler ledige hænder.

I mindst et år har han været registreret hos 24 vikarbureauer, men kun ét af bureauerne har fået hans telefon til at give lyd fra sig.

Det gav ham sammenlagt tre ugers arbejde i en periode på tre måneder, hvor han blandt andet udførte tastearbejde. Siden har han aldrig hørt fra nogen af de 24 bureauer.

Og det kan ikke være fordi, han har været kræsen.

»Jeg søgte både korte og lange vikariater, fuldtid, deltid, halvtid, kvarttid. Desuden er jeg er ikke-ryger, 38 år og har kørekort – alt hvad de normalt forlanger. Ligesom jeg gjorde tydeligt opmærksom på, at jeg var interesseret i alt. Og så har de den frækhed at spørge, hvor de ledige bliver af?«, siger Morten Husfeldt.

Har flere hundrede job I dag har han selv skaffet et løntilskudsjob som webmaster, og det er han glad for.

Men det frustrerer ham, at vikarbureauerne Manpower, Adecco, Assistance Personaleservice og Randstad sagde til Berlingske, at det er vanskeligt at finde velegnet arbejdskraft. Bureauet Randstad har for eksempel i gennemsnit haft 150 ledige job det seneste halve år.

Bureauerne skriger godt nok især på vikarer til ufaglært arbejde, men Morten Husfeldt slår endnu engang fast, at det ikke holdt ham tilbage.

LÆS MERE

»Det kan være, at de trode, at jeg ikke gad noget kedeligt. Men jeg var parat til at tage hvad som helst. Jeg skrev, at det dog helst ikke skulle være rengøring, men jeg kunne da godt hjælpe til, hvis det var«, siger Morten Husfeldt.

Søger kontorarbejde
En anden ledig beretter en lignende historie til politiken.dk. Hun har i halvandet år været skrevet op hos tre bureauer, hvor hun har søgt ufaglært arbejde inden for kontor, men har aldrig fået en eneste henvendelse.

Ifølge bureauernes udtalelse er det netop restauration, industri og kontor, der er behov for vikarer til.

Morten Husfeldt er uddannet markedsøkonom og har en bachelor fra USA i virksomhedsadministration. Derudover har han været selvstændig i seks år, så han mener ikke, at der er noget i hans profil, der skulle give vikarbureauerne grund til at sortere ham fra.

Et af vikarbureauerne sagde i Berlingske, at vikarerne skal være mødestabile og motiveret, og det kan Morten Husfeldt heller ikke se, at der skulle være tegn på, at han ikke skulle være.

Pakkede breve i 1990'erne

Morten Husfeldt har tidligere haft gode erfaringer med vikararbejde, og derfor var han meget interesseret i at få den type arbejde igen.

I midten af 1990'erne sendte han sit CV til flere vikarbureauer, og han pakkede blandt andet breve og var også i en periode vikar som direktionsassistent.

»Dengang var det nemt. Der var masser at lave. Jeg var ikke kræsen dengang, og det jeg heller ikke i dag. Måske er de blevet for kræsne i dag«, siger Morten Husfeldt.

LÆS MERE

Han fortæller, at registreringen hos de 24 bureauer var et omfattende arbejde, og det derfor irriterede ham, at vikarbureauerne ignorerede ham.

»Før i tiden sendte man sit CV – eller bare et kort brev. I dag skal du igennem en personlig registrering i hvert bureaus omfattende databasesystem, hvor de forventer, at du opretter enhver begivenhed i dit voksenliv i små selvstændige afsnit, og for øvrigt supplerer med en liste med dine evner inden for alt fra makroer i excel til dine evner som korrekturlæser«, siger Morten Husfeldt.

Det var især frustrerende, da mange af bureauerne bruger det samme system, men alle oplysninger skal tastes ind igen og igen.

»Jeg kan godt forstå, hvis mange allerede her springer fra«, siger Morten Husfeldt.

Redaktionen anbefaler:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce