Vestas blæser derudad efter Obamas klimaløfter

Vestas-aktien lukker med en stigning på 5,53 procent efter Obamas tale om USAs fremtidige energipolitik.

Økonomi

Det er rigtig godt nyt for den danske vindmøllegigant Vestas, at den amerikanske præsident Barack Obama har gjort det klart, at han vil satse mere på vedvarende energi.

Onsdag lukker Vestas-aktien med et plus på 5,53 procent til 76,35 kroner på Københavns Fondsbørs efter den amerikanske præsident Obamas tale om den fremtidige klima- og energipolitik på universitetet i Georgetown i Washington.

LÆS ARTIKEL

Obamas ambition er, at vedvarende energi i 2020 skal dække 20 procent af elektricitetsforbruget. Det er mere end en fordobling fra det nuværende mål på 7,5 procent.

»Jeg vil gerne rose præsidenten for at fremlægge en handlingsplan, der adresserer klimaforandringerne«, siger Vestas' topchef, Ditlev Engel, i en kommentar.

Udslippet af CO2 skal nedbringes

Obama vil have, at USA frem til 2020 skal nedbringe udslippet af CO2 i atmosfæren med 17 procent i forhold til 2005. Og det mål skal nås ved at skære i brugen af fossile brændstoffer, og øge brugen af grøn energi som sol og vind.

»Vi skal bruge mindre beskidt energi, vi skal bruge mere ren energi, og vi skal spilde mindre energi«, sagde præsidenten i sin tale.

Siden 1990 har USA øget udledningen af CO2 med ni procent, mens Europa har reduceret med 18 procent.

I 2015 skal verden blive enige om en juridisk bindende aftale om at skære ned på udledningen af CO2.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce