0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Poul Henrik på 79 har stadig mange sager tilbage

35.264 danskere over 70 år er erhvervsaktive. Og mange flere kan være på vej til driftig alderdom, mener Ældre Sagen.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Per Folkver
Foto: Per Folkver

Kontoret kalder. Advokat Poul Roepstorf har ikke travlt med at komme hjem. »Jeg har en interessant hverdag«, siger den snart 80-årige, der har en sag på vej i landsretten.

Økonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Økonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Egentlig havde 79-årige Poul Henrik Roepstorff tænkt sig at stoppe med at arbejde, da han fyldte 70 år, men så blev han bedt om at hjælpe til i en advokatpraksis i Ølstykke. Og i dag, 9 år senere, arbejder han stadig et par dage om ugen.

»Jeg er glad for, at jeg ikke stoppede. Jeg har en interessant hverdag, og så går jeg ikke i vejen for min kone derhjemme«, siger Poul Henrik Roepstorff, der på en almindelig arbejdsdag forlader kontoret klokken 16.

Stigende erhvervsaktivitet
Kærligheden til jobbet er den aldrende advokat ikke ene om. Tværtimod - masser af danskere fortsætter med at arbejde i selv en meget høj alder.

I Djøf, der blandt andet organiserer jurister og økonomer, har man i dag 208 erhvervsaktive medlemmer over 70 år. I 2003 var det kun 64. Det svarer til, at andelen af erhvervsaktive ældre i denne periode er steget fra 5,9 til 10,3 procent.

LÆS OGSÅ

Hos lægerne er der i dag 377 erhvervsaktive over 70 år, svarende til 15 procent af alle medlemmer i denne aldersgruppe. Og Dansk Psykolog Forenings seneste tal fra 2010 viser, at der er 109 erhvervsaktive psykologer over 68 år ud af i alt 379 medlemmer i denne gruppe.

Arbejdsmarkedspolitisk chef i Djøf Lars Munck mener, at der er gang i en »tankevækkende udvikling« blandt de plus 70-årige medlemmer.

»Det afspejler, at der er mange, der er glade for deres arbejde og ikke ønsker at stoppe«, siger han.
Skiftende normer

Udviklingen kan ifølge direktør i SFI Jørgen Søndergaard opfattes som, at normerne for, hvornår man trækker dig tilbage, er under forandring.

»Godt nok er Djøf's tal små, men det giver god mening, at det er de højtuddannede, der starter udviklingen«, siger Jørgen Søndergaard.

Politiken.dk i 3 måneder - kun 299 kr.

Læs hele artiklen nu

Køb abonnement

Annonce

Læs mere