Kritik. De ansatte i kageforretningen Agnes Cakes har underskrevet en kontrakt, hvor de risikerer at betale op mod 250.000 kroner, hvis de fortæller om virksomheden.
Foto: CHRISTENSEN MATHIAS

Kritik. De ansatte i kageforretningen Agnes Cakes har underskrevet en kontrakt, hvor de risikerer at betale op mod 250.000 kroner, hvis de fortæller om virksomheden.

Økonomi

Udskældt butikskæde: Undskyld, undskyld, undskyld!

»Det er ikke vores holdning!«, lyder det fra Agnes Cupcakes om grove udtalelser mod de unge ansatte.

Økonomi

Agnes Cupcakes lover at ændre på sine arbejdsforhold for de unge ansatte.

I en opdatering på Facebook erkender forretningen, at forholdene ikke er i orden og bruger ordet »beklager« tre gange.

Det sker efter, at Politiken i dag har beskrevet, at de ansatte trues til tavshed med med en bøde på 250.000 kr. Der er ingen faste arbejdstider, og de unge kan blive kaldt på arbejde uden varsel. Hvis man er sygemeldt skal man hver dage ringe ind og sige, om man er rask.

Men det strider mod loven, vurderer både en advokat og fagforeningen HK's jurister. Arbejdsmarkedsforsker Henning Jørgensen kalder det endda ansættelseskontrakten for en »En slavekontrakt«.

LÆS ARTIKEL

På Facebook lover Agnes Cupcakes at ændre ved forholdene:

»Vi ændrer i kontrakten nu. Vi har allerede talt med vores advokater, og der arbejdes på sagen lige nu …«, skriver butikken.

I går fastholdt både direktør Kristian Vangsgaard og hans advokat fra Eversheds, Catrine Søndergaard Byrne, ellers at kontrakten var fuldt lovlig og helt rimelig.

»Jeg ved ikke, hvad de mener med, at kontrakten er meget hård«, sagde Catrine Søndergaard Byrne i går til Politiken om kritikken af kontrakten.

I dag vil de endnu ikke lægge sig fast på, hvad der skal ændres, men butikken giver udtryk for, at der stadigvæk vil være en form for tavshedspligt.

LÆS ARTIKEL

I dagens udgave af Politiken kom direktør Kristian Vangsgaard med et udfald mod sine ansatte, som har skabt stor debat på blandt andet butikkens Facebookside:

»En tredjedel eller mere af pigerne er ’wannabe reality tv-stars’«, udtalte direktøren, da Politiken bad ham om at forklare de mange skrappe bestemmelser i kontrakten.

»Vedr. udtalelse om personalet. Det er ikke vores holdning! Det er en forkert og ubetænksom udtalelse. Vi er ekstremt glade for vores personale, som er en stor del af den succes, vi har fået«, skriver Agnes Cupcakes på Facebook.

LÆSARTIKEL

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

  Henter…

  I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

 • 
  A male giant panda from China named Cai Tao eat eats a stick at Taman Safari Indonesia zoo in Bogor, West Java, Wednesday, Nov 1, 2017. Giant pandas Cai Tao and Hu Chun arrived Indonesia last month as part of China's "Panda diplomacy." (AP Photo/Achmad Ibrahim)

  Et kongerige for to pandaer? Kun Kinas allerbedste venner får lov at lease et par af de sjældne pandabjørne, sagde den kinesiske præsident Xi Jinping, da han lovede Danmark et par. Kina har flere gange brugt de sjældne dyr som en brik i deres udenrigspolitik. Men hvad har Danmark givet køb på, for at blive en af Kinas allerbedste venner? At tale om Tibet?

Forsiden

Annonce