Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
CHRISTENSEN MATHIAS
Foto: CHRISTENSEN MATHIAS

Kritik. De ansatte i kageforretningen Agnes Cakes har underskrevet en kontrakt, hvor de risikerer at betale op mod 250.000 kroner, hvis de fortæller om virksomheden.

Økonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Udskældt butikskæde: Undskyld, undskyld, undskyld!

»Det er ikke vores holdning!«, lyder det fra Agnes Cupcakes om grove udtalelser mod de unge ansatte.

Økonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Agnes Cupcakes lover at ændre på sine arbejdsforhold for de unge ansatte.

I en opdatering på Facebook erkender forretningen, at forholdene ikke er i orden og bruger ordet »beklager« tre gange.

Det sker efter, at Politiken i dag har beskrevet, at de ansatte trues til tavshed med med en bøde på 250.000 kr. Der er ingen faste arbejdstider, og de unge kan blive kaldt på arbejde uden varsel. Hvis man er sygemeldt skal man hver dage ringe ind og sige, om man er rask.

Men det strider mod loven, vurderer både en advokat og fagforeningen HK's jurister. Arbejdsmarkedsforsker Henning Jørgensen kalder det endda ansættelseskontrakten for en »En slavekontrakt«.

LÆS ARTIKEL

På Facebook lover Agnes Cupcakes at ændre ved forholdene:

»Vi ændrer i kontrakten nu. Vi har allerede talt med vores advokater, og der arbejdes på sagen lige nu …«, skriver butikken.

I går fastholdt både direktør Kristian Vangsgaard og hans advokat fra Eversheds, Catrine Søndergaard Byrne, ellers at kontrakten var fuldt lovlig og helt rimelig.

»Jeg ved ikke, hvad de mener med, at kontrakten er meget hård«, sagde Catrine Søndergaard Byrne i går til Politiken om kritikken af kontrakten.

I dag vil de endnu ikke lægge sig fast på, hvad der skal ændres, men butikken giver udtryk for, at der stadigvæk vil være en form for tavshedspligt.

LÆS ARTIKEL

I dagens udgave af Politiken kom direktør Kristian Vangsgaard med et udfald mod sine ansatte, som har skabt stor debat på blandt andet butikkens Facebookside:

»En tredjedel eller mere af pigerne er ’wannabe reality tv-stars’«, udtalte direktøren, da Politiken bad ham om at forklare de mange skrappe bestemmelser i kontrakten.

»Vedr. udtalelse om personalet. Det er ikke vores holdning! Det er en forkert og ubetænksom udtalelse. Vi er ekstremt glade for vores personale, som er en stor del af den succes, vi har fået«, skriver Agnes Cupcakes på Facebook.

LÆSARTIKEL

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden