Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
KAGER. Det populære bageri Agnes Cupcakes åbnede i 2010 og har planer om at udvide til hele Europa.
Foto: Mathias Christensen

KAGER. Det populære bageri Agnes Cupcakes åbnede i 2010 og har planer om at udvide til hele Europa.

Økonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Chef for Agnes Cupcakes: Vi mishandler ingen

Direktøren fra Agnes Cupcakes forsvarer, hvordan han behandler sine unge ansatte: »Vi er en opstartsvirksomhed«.

Økonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Kristian Vangsgaard fra Agnes Cupcakes forstår ikke kritikken af virksomheden.

Som Politiken i dag kan fortælle, kritiserer både en advokat, en arbejdsmarkedsforsker og fagforeningen HK en række forhold i de ansættelseskontrakter, som blandt andre mindreårige ekspedienter får hos Agnes Cupcakes.

»Nogen kan måske synes, vi går i for små sko, men vi er en opstartsvirksomhed og har kun været i business i et år. Der er meget hjerteblod i det, når man agerer. Vi gør meget ud af at fortælle, hvad man går ind til, når vi ansætter folk«, siger direktør Kristian Vangsgaard.

Direktør: Ingen tvang Sammen med sine advokater hos Eversheds fastholder han, at der ikke kan udsættes noget på de ansattes arbejdsforhold. For eksempel at de ansatte uden varsel skal kunne møde på arbejde i enhver af de tre forretninger eller hos en kunde.

TIP OS

Der er bare ikke nogen, der nogensinde har sagt, at vi ikke overholder det

»Hvis man tager en pige fra butikken i Torvehallerne, er det klart, at vi vil spørge, om det er nogen ulejlighed for dem. De har muligheden for at sige nej - vi tvinger dem ikke«, siger Kristian Vangsgaard

I skriver i kontrakten, at den ugentlige arbejdstid er varierende. Der er altså ingen fast arbejdstid. Loven siger, at I skal oplyse de ansatte om deres arbejdstid. Hvorfor har I ikke gjort det?

»Det er fordi, der er et stort team tilknyttet hver butik. Man sidder sammen med butikschefen og lægger i fællesskab en vagtplan«.

Flere af dem gider ikke lave noget

Er det ikke et problem for de ansatte, hvis de ikke kan regne med arbejdstiden?

»Det kan de sagtens. Når vi tager de her møder, er det ikke til at sige, hvordan de melder ind på det. Man har muligheden for at sige, at man gerne vil have de og de og de vagter. Det har der aldrig været et problem med. Folk har altid fået det som, de ville have det«.

LÆS

Flere kritiserer jer for, at det strider mod loven. Skal I ikke overholde den?

»Jo, det skal vi naturligvis. Der er bare ikke nogen, der nogensinde har sagt, at vi ikke overholder den«.

Det ændrer vel ikke på, at I skal overholde reglerne?

»Det gør det selvfølgelig ikke«.

Emballagen er hemmelig

I kræver tavshedspligt og en bod på 250.000 kr. pr. overtrædelse. Hvad får jer til at lave den bestemmelse?

»Det er fordi, at det, vi laver, er så specielt, at vi ikke ønsker, at folk fortæller til andre, hvordan man gør tingene hos os. Det er vores forretningshemmeligheder, hvor vi køber vores æsker og dit og dat«.

Der er ingen, vi mishandler eller taler grimt til

Hvilke forretningshemmeligheder kender ekspedienterne - hvoraf nogle af mindreårige - til?

»De kender for eksempel til, hvor vores emballage kommer fra«.

LÆS

Hvordan kan det være rimeligt, at en bod på en kvart million svarer til det?

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

»Det ved jeg faktisk ikke. Det er fastsat af vores advokat«.

I skriver, at man skal ringe ind hver dag, når man er syg og fortælle, om man er syg. Men flere påpeger, at det strider mod loven, som siger, at man skal ringe og melde sig syg og ringe, når man er rask igen. Hvorfor gør I det på en anden måde?

»Da vi opstartede, havde vi en del problemer med folk, der meldte sig syge, men som ikke reelt var syge. Så vi rettede kontrakterne, da det ødelægger vores forretning, når folk ikke går på arbejde. En tredjedel eller flere af pigerne er ’wannabe reality tv-stars’, der tror, at de skal arbejde i Agnes Cupcakes, fordi ’det er simpelthen så smart, og det er uha så fedt så fedt det hele’. Flere af dem gider ikke lave noget«.

Nu handler det jo ikke om, at du mener, at du har nogle ’wannabe reality’-medarbejdere, men at I har en bestemmelse, der siger, at man skal ringe ind hver dag, når man er syg. De advokater og organisationer vi har talt med siger, at det strider mod loven?

»Det er ikke alle de ansatte, der er sådan. Men vi har haft nogen, der bare har meldt sig syge, fordi de ikke gider arbejde eller fordi, de er blevet sagt op«, siger Kristian Vangsgaard.

Et par timer efter Politiken i går interviewede direktøren, vendte han tilbage med en ekstra kommentar:

»Som udgangspunkt bliver alle, der arbejder hos os, behandlet ordentligt. Der er ingen, vi mishandler eller taler grimt til«, fastslår Kristian Vangsgaard.

FACEBOOK

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Ståle - nordmanden midt i dansk fodbold
  Hør podcast: Ståle - nordmanden midt i dansk fodbold

  Henter…

  For nylig sikrede FCK sig endnu engang det danske mesterskab - med Ståle Solbakken som bagmand. Men hvad er det egentlig, nordmanden kan? Hvordan kan en af superligaens mest markante skikkelser både eje en kompromisløs vindermentalitet og et socialistisk hjerte? Hvad gjorde det ved ham, da hans hjerte standsede i syv minutter og endte hans egen fodboldkarriere? Og det, han kan som træner, kan han det kun i dansk fodbold?

 • Du lytter til Politiken

  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør
  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør

  Henter…

  Politisk kommentator Kristian Madsen og politisk redaktør Anders Bæksgaard samler op på ugens vigtigste valg-begivenheder.

 • Skyline, København.

  Politikere i Københavns kommune sagde i denne uge nej tak til H.C. Andersen Adventure Tower, som ifølge planen skulle ligge i Nordhavn og række 280 meter op i luften. Det var alligevel for højt, men de seneste årtier er de høje huse faktisk begyndt at skyde i vejret igen. Hvorfor er de tilbage? Og hvad sker der med en by, når dens huse bliver højere end kirkespir og rådhustårne?

Forsiden