Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

DAB skal rejse ny kapital efter besøg fra Finanstilsynet

Danske Andelskassers Bank skal have flere penge på kistebunden.

Økonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Danske Andelskassers Bank, DAB, har indledt arbejdet med en kapitalgenopretningsplan.

Det fremgår af en meddelelse fra banken, der har haft besøg af Finanstilsynet og derfor må udskyde offentliggørelsen af regnskabet for tredje kvartal, indtil de endelige konklusioner foreligger.

Tallene indikerer, at DAB skal ud og rejse ny kapital.

»De foreløbige konklusioner viser, at bankens solvensprocent pr. 30. september 2013 vil være under det individuelle solvensbehov, men det ligger fast, at solvensprocenten er over det generelle solvenskrav på 8,0 procent. Banken har derfor igangsat arbejdet med en plan for reetablering af en tilfredsstillende solvens«, skriver DAB i en meddelelse.

Den vigende solvens skyldes, at Finanstilsynet under sin gennemgang er nået frem til at der er behov for yderligere nedskrivninger.

»I henhold til gældende lovgivning skal et pengeinstitut, der har en solvensprocent under det individuelle solvensbehov – men over det generelle solvenskrav – udarbejde en kapitalgenopretningsplan, som blandt andet skal hæve solvensprocenten. Da det må forventes, at Danske Andelskassers Bank skal udarbejde en sådan plan – og da det er bankens ønske hurtigst muligt at reetablere en tilfredsstillende solvens – har banken igangsat processen omkring dette«, skriver DAB.

Bankens forventninger til basisindtjeningen, der ikke indeholder nedskrivninger på udlån, er uændret 160-190 millioner kroner i 2013.

Regnskabet for årets første tre kvartaler er udskudt til den 29. november. Det skulle oprindeligt være offentliggjort den 13. november.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden