Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
 JENS DRESLING (arkiv)
Foto: JENS DRESLING (arkiv)

Dong. Henning Pedersen, formand for BUPL, forventer at få et svar fra Corydon i dag.

Økonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Her er brevet til Corydon: »Vi forventer svar i dag«

Se brevet, som danske pensionskasser har sendt til finansministeren.

Økonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Fire pensionsselskabers opsigtsvækkende tilbud om at skyde otte milliarder kroner i Dong er ikke længere en historie, der bare lever i medierne.

Finansminister Bjarne Corydon (S) modtog i går eftermiddag et personligt brev fra de fire fagforeningsledere med en opfordring om at indkalde til et hurtigt forhandlingsforløb, der ifølge afsenderne skal ende med, at staten sælger 19 procent af aktierne i Dong til dem frem for den kontroversielle finansgigant Goldman Sachs.

»Vi er klar over, at en dansk løsning samlet set skal kunne matche løsningen fra Goldman Sachs. Med det billede vi nu har, er det vores overbevisning, at arbejdsmarkedspensionsselskaberne i et bredt samarbejde kan løfte dette«, står der i brevet.

I lørdags afviste Corydon ellers pensionsselskabernes tilbud som en »useriøs« melding, der kun foregik i medierne.

Finansministeren har foreløbigt ikke svaret på den personlige henvendelse, men én af afsenderne, Henning Pedersen, formand for BUPL, forventer at få et svar i dag:

»Nu har vi skrevet direkte til ham, og så forventer jeg selvfølgelig også, at vi i løbet af i dag får et direkte svar. Men han skal selvfølgelig lige have lov til at tygge på det. Vi opfordrer ham meget til at indkalde til et møde, hvor vi kan kigge nærmere på de muligheder, der er med pensionskasserne«, siger Henning Pedersen til Politiken.

Her er brevet, som Corydon har fået:

Til finansminister Bjarne Corydon,

Vi har med beklagelse konstateret, at du har afvist vores henvendelse om muligheden for at gå ind som aktionærer i Dong Energy i stedet for Goldman Sachs som for sent og for lidt konkret.

Forslagets sene fremkomst skyldes dels, at vi først gradvist og sent via den offentlige debat har kunnet danne os et billede af de vilkår, der er foreslået for Goldman Sachs’ køb af de 19 pct. af aktierne, dels at der med stigende intensitet er blevet efterlyst et dansk alternativ.

Du har selv i pressen givet udtryk for, at en løsning forudsætter et grundigt og kvalificeret forhandlingsforløb. Det er vi naturligvis helt enige i. Derfor har vi heller ikke kunnet fremlægge et konkret tilbud, som nogen har efterlyst i pressen.

Vi er klar over, at en dansk løsning samlet set skal kunne matche løsningen fra Goldman Sachs. Med det billede vi nu har, er det vores overbevisning, at arbejdsmarkedspensionsselskaberne i et bredt samarbejde kan løfte dette.

Det vil sige køb af 19 pct. af aktiekapitalen på de samme vilkår for risiko og fortjenstmuligheder, som er foreslået i udkastet til aftale med Goldman Sachs.

Vi har forstået, at staten har tilbudt en risikobegrænsning og garanteret minimumsforrentning og indsigt i bestyrelsesarbejdet, som også for os vil rumme de fornødne garantier for et afkast til pensionssparerne, der i det mindste er rimeligt og i bedste fald meget betydeligt.

Vi synes, at det må være mere attraktivt fra et dansk synspunkt, at gevinsten ved investeringen i givet fald tilfalder danske pensionssparere i stedet for en amerikansk investeringsbank.

Fordelen for det danske samfund vil også være, at der dermed sikres dansk beskatning af afkastet af denne aktieinvestering.

Vi er opmærksomme på, at DONG Energy har brug for meget hurtig kapitaltilførsel for bl.a. at fortsætte de lovende investeringer i havvindmøller, og vi er derfor naturligvis villige til at føre eventuelle forhandlinger med Finansministeriet til ende i allerhøjeste tempo.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Vi vil foreslå, at der sammensættes en gruppe med den nødvendige ekspertise fra arbejdsmarkedspensionsselskaberne, der kan mødes med Finansministeriet for at afklare mulighederne. Det er derfor vores udgangspunkt, at regeringen har et reelt ønske om at afsøge mulighederne for et dansk alternativ.

Vi har fuld forståelse for, at det er en presserende sag og er indstillet på meget hurtigt at finde en løsning. Det vigtige budskab fra vores side er, at der er en seriøs mulighed for en løsning, der tilsikrer DONG den nødvendige kapital og samtidig sikrer en fornuftig statsfinansiel situation.

Med venlig hilsen Anders Bondo Christensen formand for Lærernes Centralorganisation, best.fmd. i Lærernes Pension

Grete Christensen formand for Sundhedskartellet, næstfmd. i bestyrelsen for PKA

Henning Pedersen formand for BUPL, næstfmd. i bestyrelsen for PBU – Pensionskassen for Børne- og Ungdomspædagoger.

Dennis Kristensen formand for FOA, best.fmd. i PenSam Holding

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden