Foto: Jens Dresling (arkiv)/POLFOTO
Økonomi

Dongs bestyrelsesformand trækker sig

Fritz Schur trækker sig efter ni år i spidsen for selskabet.

Økonomi

Bestyrelsesformand for Dong Energy Fritz Schur trækker sig efter ni år i spidsen for selskabet, oplyser Dong Energy i en pressemeddelelse.

Det sker, efter at Folketingets Finansudvalg i dag sagde god for en omfattende investeringsaftale mellem den danske stat, Dong Energy, ATP, PFA og den omstridte amerikanske investeringsbank Goldman Sachs.

»Jeg byder de nye investorer velkommen og glæder mig over, at selskabet får økonomi til at gennemføre sin ambitiøse strategi«, siger Fritz Schur i pressemeddelelsen.

Investeringsaftalen, som i dag blev godkendt i Folketingets Finansudvalg, har de seneste uger fået svær kritik, fordi 19 procent af Dong Energy bliver solgt til Goldman Sachs.

LÆS OGSÅ

Goldman Sachs er blevet kritiseret for at have lavet en konstruktion i forbindelse med Dong-aftalen, som betyder, at investeringsbanken ikke kommer til at betale skat i Danmark.

Tidligere er investeringsbanken blevet kritiseret for at have været med til at forværre finanskrisen ved at bedrive omfattende spekulation mod sine egne kunder.

Aftalen om at sælge en del af Dong-aktierne til Goldman Sachs blev vedtaget af regeringen, Venstre, Konservative og Liberal Alliance. SF stemte også for aftalen, men den interne diskussion om sagen i partiet har ført til, at formand Annette Vilhelmsen er gået af, og at SF i samme ombæring har forladt regeringen.

Finansmanden Fritz Schur har stået i spidsen for energiselskabets bestyrelse siden 2005, og han trækker sig officielt fra sin post ved den ordinære generalforsamling 12. marts. Det fremgår ikke af Dong Energys pressemeddelelse, om investeringsaftalen har haft indflydelse på Fritz Schurs beslutning.

Tak fra ministeren
I det første år med Fritz Schur i formandsstolen fusionerede selskabet med seks mindre danske energivirksomheder og blev til Dong Energy, som i dag er en af Danmarks største virksomheder.

Finansminister Bjarne Corydon (S) takker Fritz Schur for hans »altid kompetente indsats« som bestyrelsesformand.

»Først med at sikre en succesfuld gennemførsel af en af de mest komplekse fusioner i dansk erhvervshistorie, dernæst arbejdet med at gøre Dong Energy børsklar og endelig arbejdet med at sikre Dong Energys kapitalgrundlag i det seneste års tid. Det har været meget krævende opgaver, som Fritz Schur har løst på en for staten absolut tilfredsstillende måde«, er Bjarne Corydon citeret for at sige i en pressemeddelelse fra Finansministeriet.

Dong Energy oplyser, at selskabet med Fritz Schur som bestyrelsesformand i alt har udbetalt 9,5 milliarder kroner i udbytte, og at egenkapitalen er vokset fra 18,1 milliarder kroner i 2005 til 33,4 milliarder kroner i 2012.

»Dong Energy er vokset betydeligt og har skabt værdier til ejerne og arbejdspladser både hos virksomheden og hos talrige underleverandører. Det er meget tilfredsstillende at have været med til«, er Fritz Schur citeret for at sige.

Held og lykke

Han fortæller videre, at han har tiltro til, at ledelsen med dagens kapitaludvidelse fortsat vil kunne drive selskabet fremad.

»Med kapitaltilførslen vil selskabet have alle forudsætninger for at realisere sin vækststrategi«, siger Fritz Schur i pressemeddelelsen.

LÆS OGSÅ

Han slutter af med at takke de skiftende finansministre, medarbejdere og kolleger i Dongs bestyrelse og direktion for godt samarbejde.

»Jeg ønsker alle – og især Dong Energy – held og lykke på den videre rejse«, skriver han.

Dong Energy oplyser, at bestyrelsesformandens afgang ikke ændrer på forventningerne til hverken regnskabet for 2013 eller det forventede investeringsniveau for i år og sidste år.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce