Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

EU er klar til at lukke skattely

EU-lande skal til automatisk at fortælle hinanden, når deres borgere har bankkonti på tværs af EU's grænser.

Økonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Luxembourg og Østrig har på EU-topmødet i Bruxelles opgivet deres modstand mod et nyt rentebeskatningsdirektiv, der skal gøre det sværere at gå i skattely inden for EU.

Det bekræfter den luxembourgske premierminister, Xavier Bettel, på et pressemøde.

Med de to regeringslederes accept kan EU nu afslutte et langvarigt forsøg på at opnå enighed om de nye regler, som skal sikre, at EU-lande automatisk udveksler information om EU-borgeres indeståender på bankkonti i andre lande end der, hvor de betaler skat.

Luxembourg og Østrig har længe strittet imod

I henhold til topmødets beslutning skal reglerne formelt godkendes på det førstkommende møde blandt EU-ministre. Det bliver dermed op til landbrugs- og fiskeriministrene at stemme reglerne igennem uden debat, når de mødes i Bruxelles på mandag.

Luxembourg og Østrig har længe strittet imod at indføre den automatiske informationsudveksling, som de øvrige 26 lande enedes om allerede sidste år.

Men USA’s nye Fatca-regler, der straffer udenlandske banker, der ikke samarbejder med de amerikanske myndigheder, har, sammen med OECD’s arbejde med at indføre en ny international standard sat de to lande under pres.

LÆS ARTIKEL

Ved EU-topmødet i december sidste år gik de dengang nye regeringer i Luxembourg og Østrig med til at sigte mod at få sagen løst senest til marts i år. Med torsdagens beslutning kan landene dermed lige akkurat nå at leve op til deres eget løfte.

Deres begrundelse for at vente har blandt andet været, at de ville sikre, at man også får aftaler i stand med Schweiz, Liechtenstein, Monaco, Andorra og San Marino. De aftaler er nu også undervejs.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie men...
  Vi holder sommerferie men...

  Henter…
 • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

  Henter…

  Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

 • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

  Henter…

  Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden