Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

»Har vi fået landingstilladelse?«

Anonym pilot har oplevet at træffe forkerte beslutninger på grund af træthed.

Økonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

»Jeg har enten fem dage i træk, hvor jeg møder tidligt om morgenen, eller fem dage i træk, hvor jeg møder først på eftermiddagen. Hvis jeg har morgenture, så skal jeg op klokken halv fem om morgenen og arbejde ti timer i træk. Jeg går jo ikke i seng ti timer før vel, så når vækkeuret ringer på dag nummer fem, så har du virkelig grus i øjnene«.

»Det bliver sværere at tage de rigtige beslutninger, når du er træt. Og når du er træt, så øges risikoen selvfølgelig for, at du træffer en forkert beslutning i en kritisk situation. Sådan er det også for mig«.

»Sagen er, at vores arbejde er meget rutinepræget, men en gang imellem sker der noget. Det kan være vejret eller et teknisk problem, som kræver, at du bruger hovedet. Vi skal tage vigtige beslutninger på kort tid, og det er selvfølgelig sværere, når du for femte dag i træk er stået op klokken halv fem om morgenen. Jeg har heldigvis ikke prøvet det, men hvis der for eksempel opstår en motorbrand, så skal du jo lynhurtigt foretage en masse ting i den rigtige rækkefølge. Den evne bliver forringet, når du er træt og udmattet«.

»Vi glemmer tit mod slutningen af en dag med mange flyvninger, om vi har spurgt kontroltårnet, om vi må lande. På såden en lang dag har man spurgt om det så mange gange, at det kan være svært at skelne den ene tur fra den anden. Så sidder vi der i cockpittet og kigger på hinanden og ved ikke, om vi har fået lov at lande. Så spørger vi lige en ekstra gang, for i værste fald risikerer vi jo at lande uden at have tilladelse, og det kan være farligt«.

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie men...
  Vi holder sommerferie men...

  Henter…
 • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

  Henter…

  Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

 • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

  Henter…

  Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden