»Begge piloter begår fejl, fordi vi er trætte«

Pilot frygter, der skal en ulykke til, før politikerne griber ind.

Økonomi

»Jeg arbejder fem dage i træk, og nogle af dagene ti timer eller mere. Men der er også korte dage ind imellem. På dag fem kommer problemet. Der har jeg typisk efter en lang uge en lang vagt på 11 timer. Så er du påvirket af det, så er du træt og sløv. Der er ingen tvivl om, at kommer du ud i problemer, når du er så træt, så vil du være påvirket af det. Forhåbentlig vil du kunne tage de rigtige beslutninger i en kritisk situation, men det er ikke sikkert, når du er så træt«.

»Der er ingen tvivl om, at begge piloter begår fejl, fordi vi er trætte. Det kan for eksempel være, at vi ikke får sat farten ned i tide, inden vi skal lande. Så har du ikke tid nok til at bremse og bliver nødt til at afbryde indflyvningen. Så flyver jeg op igen og prøver en gang til. Det sker, fordi jeg har været så træt, at jeg har siddet i min egen lille verden, og lige pludselig er det for sent at sætte farten ned«.

»Jeg har også prøvet at blunde lidt på tidspunkter, hvor jeg ikke burde blunde«.

»Jeg har indtil videre ikke været i nogle situationer, hvor jeg var så træt, at jeg har bragt nogen i fare«.

»Jeg tror, at der vil komme flere flyulykker, hvis vi skal arbejde mere, end vi gør nu. Vi har allerede nået grænsen. Jeg tror, at der skal ske en ulykke på grund af træthed, før politikerne får øjnene op for, at det ikke holder«.

Redaktionen anbefaler:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

  Henter…

  I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

 • 
  A male giant panda from China named Cai Tao eat eats a stick at Taman Safari Indonesia zoo in Bogor, West Java, Wednesday, Nov 1, 2017. Giant pandas Cai Tao and Hu Chun arrived Indonesia last month as part of China's "Panda diplomacy." (AP Photo/Achmad Ibrahim)

  Et kongerige for to pandaer? Kun Kinas allerbedste venner får lov at lease et par af de sjældne pandabjørne, sagde den kinesiske præsident Xi Jinping, da han lovede Danmark et par. Kina har flere gange brugt de sjældne dyr som en brik i deres udenrigspolitik. Men hvad har Danmark givet køb på, for at blive en af Kinas allerbedste venner? At tale om Tibet?

Forsiden

Annonce