Foto: FRANDSEN FINN
Økonomi

Konflikter er udsat til midten af april

Sygeplejersker, pædagoger og social- og sundhedsassistenter kan tidligst strejke fra midten af april, har forligsmanden besluttet.

Økonomi

Forligsmand Mette Christensen har udsat en konflikt for pædagoger, sygeplejersker og social- og sundhedsassistenterne til midten af april.

Den skulle egentlig træde i kraft på tirsdag, men forligsmanden har benyttet sig af sin mulighed for at udsætte konflikten.

Dermed er der stadig en mulighed for, at parterne bliver enige, og konflikten bliver afblæst. Men:

»Jeg vil blive meget overrasket, hvis der kan findes en aftale. Kommunernes Landsforening skal finde flere penge, end de har kunnet hidtil«, siger formand for pædagogerne, Henning Pedersen.

FOA: Unødvendigt at udsætte

Konflikterne er udsat til den 19. april, men vil for pædagogernes vedkommende først træde i kraft om mandagen den 21. april.

Men formanden for social- og sundhedsassistenternes forbund, FOA, mener at konflikten lige så godt kan komme på tirsdag, hvor den var varslet:

»Det er unødvendigt at udsætte konflikten. Forligsmand Mette Christensen er en flink dame, men hun har ikke nogen stor tegnebog«, siger FOA-formand Dennis Kristensen.

Der er nye forhandlinger 11. og 12. april.

Lønnen skiller parterne ad

Tidligere på foråret blev der indgået en aftale for de offentligt ansatte i staten.

De fik en lønforhøjelse på 12,8 procent over tre år. Senere har også lærerne accepteret den lønstigning, men pædagogerne, social- og sundhedsassistenterne og sygeplejerskerne vil alle have en højere lønstigning.

Til sammen har FOA, Dansk Sygeplejeråd og BUPL udtaget cirka 118.000 mennesker til konflikt.

Det vil ramme ældreplejen og sygehusene over hele landet, mens forældre ikke kan få passet deres børn i 15 kommuner, blandt andet Esbjerg, Odense, Århus og Frederiksberg.

Forligsmand Mette Christensen kan udskyde strejken to gange.

Det betyder, at strejken - hvis den kommer - begynder omkring 20. april eller omkring 3. maj.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce