Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Djøf kræver strengere straf for stressfyringer

Fyringssager på grund af stress bør sidestilles med fyring ved barsel, og erstatningerne bør være større, mener både forsker og fagforbund. Arbejdsgivere afviser.

Økonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Det skal være sværere og dyrere at fyre en ansat, der er sygemeldt med stress.

Det er budskabet fra juristernes og økonomernes forbund, Djøf, efter at de har vundet en sag mod et advokatfirma på vegne af en advokat, som blev fyret i kølvandet på en stresssygdom. Djøf, der har godt 80.000 medlemmer, er glad for sejren, men ikke helt tilfreds alligevel.

LÆS OGSÅ

»Sagen viser, at det er for nemt at fyre. De erstatningsniveauer, der er i funktionærloven, er ikke store nok til, at arbejdsgiverne holder sig tilbage. Det koster dem simpelthen ikke nok på pengepungen«, siger formanden for Djøf's overenskomstforening, Lars Qvistgaard.
Fyret trods lægeerklæring

I den konkrete sag afgjorde Østre Landsret, at en 32-årig advokat skulle have en kompensation på to måneders løn af advokatfirmaet, som fyrede ham.

En tung arbejdsbyrde kombineret med et lavt selvværd kulminerede i juni 2010, da advokaten måtte sygemelde sig fra sit arbejde med stress og depression og lade sig indlægge på en psykiatrisk afdeling.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts