Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Økonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Giganter presser Vestager hårdt

For hver af konkurrencekommissærens ansatte har selskaber som Google en hær af advokater. Det tærer på ressourcerne.

Økonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Margrethe Vestager gør klar til at anklage Gasprom for magtmisbrug.

Ifølge medier som Financial Times og Wall Street Journal vil EU’s konkurrencekommissær allerede i dag fremlægge anklager mod den russiske energigigant - en uge efter at hun anklagede it-kæmpen Google for at misbruge sin position.

Uanset hvornår anklagen mod Gasprom måtte komme, står det klart, at Vestagers folk efterforsker, om selskabet har udnyttet sin størrelse på markedet til at tage overpriser, forhindre videresalg og blokere for konkurrenter.

Anklagerne mod Google og måske Gasprom rejser dog spørgsmål om, hvorvidt kommissæren gaber over for meget ved at anklage et kæmpefirma og måske flere.

Politiken har talt med en række kilder, tidligere og nuværende ansatte i generaldirektoratet for konkurrence. En af dem fortæller, at der kun er en god håndfuld medarbejdere på hver af sagerne - et beskedent antal, fordi gigantvirksomhederne ofte stiller med over 100 advokater og andre specialister, når de svarer igen.

Vestager bekræfter selv over for Politiken, at nogle virksomheder har et »helt advokatfirma for hver af vores medarbejdere på en sag«. Dog har hun selv flere kræfter at trække på, hvis det bliver nødvendigt, understreger hun.

Google-sag kan skabe problemer

Google-sagen kan dog godt skabe problemer for andre sager som den mod Gasprom, mener en ekspert.

»Når man har en sag så stor som Google, risikerer den at overskygge andre ressourcekrævende sager. Havde man flere ressourcer, ville man kunne speede nogle sager op«, siger konkurrenceekspert Mario Mariniello fra tænketanken Bruegel, som selv har arbejdet for direktoratet.

Vestager fastholder, at Google-sagen ikke trækker ressourcer ud af efterforskningen af andre sager såsom mod Gasprom:

»Vi har teams dedikeret til hver af disse sager, og de fortsætter med disse sager«.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden