INDKØB. Med den nye apotekerlov er det ellers blevet muligt for apotekere at rykke ind med filialer i de store varehuse.
Foto: THOMAS BORBERG /POLFOTO

INDKØB. Med den nye apotekerlov er det ellers blevet muligt for apotekere at rykke ind med filialer i de store varehuse.

Økonomi

Supermarkeder vil have lægemidler på hylderne

Supermarkedskæder og apoteker kan ikke blive enige om vilkår for ny type af butiksapoteker.

Økonomi

Dansk Supermarked er klar. Coop er også klar. Men det kniber med at få lokket landets apoteker indenfor i supermarkeder og varehuse.

Med den nye apotekerlov er det ellers blevet muligt for apoteker at rykke ind med filialer i de store varehuse og drive ’rigtige’ apoteker lige dér, hvor kunderne i forvejen køber brød, mælk og andre dagligvarer.

Intense forhandlinger

Hidtil har det kun været tilladt for supermarkederne at sælge hovedpinepiller og andre håndkøbslægemidler, der kan købes uden recept.

Nu kan apotekeren rykke ind med hele sortimentet af receptpligtige lægemidler. Men indtil videre er det kun lykkedes at lokke en håndfuld apoteker ind i supermarkederne, selv om der forhandles på livet løs.

Det er ikke let at blive enige om betingelserne for samarbejdet.

»Vi har åbnet to apoteker, derudover har vi tre andre på vej, som vi forventer at åbne senere i år. Og så har vi dialog med apotekere andre steder, og forventer, der kommer flere. Men der er en del barrierer, der vil begrænse udbredelsen af denne type apoteker«, siger Jens Juul Nielsen, informationsdirektør i Coop, der driver Fakta, Kvickly og Irma.

De nye apoteker kræver både god plads og en pæn investering af apotekeren, og så er det langt fra alle apotekere, der har lyst til at rykke ind i butikkerne, lyder meldingen fra Coop.

Et apotek er ikke en kaffebar

Ifølge apotekernes formand Anne Kahns er det ikke så let at bruge de nye muligheder:

»Et apotek er ikke en kaffebar eller en skobutik. Der skal være ordentlige adgangsforhold, det skal være muligt at modtage varer om natten, det hele skal sikres mod indbrud, og der skal være plads til alle varer og til apotekernes aktiviteter«, siger hun.

I følge statistikken er 6 apoteker rykket ind i et supermarked, siden loven trådte i kraft sidste sommer. Mens 30 apoteker er placeret i et indkøbscenter.

I Dansk Supermarked, der driver Bilka, Føtex og Netto, er kommunikations- og pressechef Mads Grand dog overbevist om, at der kommer flere apoteker ind i de store vare huse med tiden

»Vi mener, at vi har en god pakke at tilbyde apotekerne. Vi har en stor kundestrøm, gode åbningstider og gode parkeringsforhold, som de kan få glæde af fra første dag. Så det her kommer til at brede sig, når først de mere tilbageholdne apotekere ser de resultater, vi kommer til at lave sammen med deres konkurrenter«, siger han.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce