Økonomi. Advokat Stine Gry Johannesen synes, den igangværende skattesag minder om et spil skak. (Arkiv)
Foto: Thomas Borberg

Økonomi. Advokat Stine Gry Johannesen synes, den igangværende skattesag minder om et spil skak. (Arkiv)

Økonomi

Advokat: De bliver ofret som bønder i et spil skak

Stine Gry Johannesen repræsenterer de to mellemledere, der skal i tjenstligt forhør. Hun kalder sagen om Skat en politisk rævekage.

Økonomi

En direktør og to mellemledere er blevet indkaldt til et tjenesteligt forhør i forbindelse med sagen om de lidt over 9 millliarder kroner, som Skat fejlagtigt er kommet til at udbetale til udenlandske virksomheder.

I den forbindelse har Jens Sørensen, der er den ene af de tre, i dag skrevet et åbent brev til skatteminister Karsten Lauritzen (V), hvor han beskylder Skats øverste direktør Jesper Rønnow Simonsen for at have tørret ansvaret af på ham.

I kølvandet på brevet har advokat Stine Gry Johannesen rådgivet de to andre, der er hendes klienter, til ikke at udtale sig offentligt.

Hun mener selv, at der ikke er nogen tvivl om, at ansvaret skal placeres langt højere oppe.

»Jeg ser det uden tvivl som en manøvre for at få lukket den her sag hurtigst muligt. Man ofrer lige et par bønder på skakbrættet, og så er der ikke nogen, der ser, hvordan kongen rykker«.

For langt nede i Hierarkiet

Stine Gry Johannesen mener, at de to mellemledere, hun repræsenterer, slet ikke bør komme i tjenesteligt forhør.

»De er så langt nede i hierarkiet, at de overhovedet ikke burde være i nærheden af den her sag. En ting er, at der ikke er blevet gjort noget siden 2010, hvor de første rapporter kommer. Dem har mine klienter intet haft med at gøre. Noget andet er, at hvis man tror, det var der, det startede, så er der klart flere end tre personer, der burde i tjensteligt forhør«.

40-årig kvinde er central:

Stine Gry Johannesen kalder sagen for en politisk rævekage.

»Nedsæt en kommission«

Rigsrevisionen har påpeget, at ansvaret skal placeres over fire direktørstillinger, men det er kun en enkelt direktør og to mellemledere, der nu skal i tjenstligt forhør. Ifølge Stine Gry Johannesen giver det ikke mening, at når revisionen peger opad, så peger Skat nedad.

»Jeg synes, det er horribelt. Vi skal have nedsat en kommission. Vi ved selvfølgelig ikke, om det er politisk forankret, men vi ved, at der er nogen i departementet, der har haft en viden, som de ikke har gjort noget ved. De bliver ikke afhørt, og jeg synes, at Jesper Rønnow Simonsen for eksempel er helt oplagt at afhøre i den her sag«.

Ifølge Stine Gry Johannesen ville en kommission for det første gøre sagen offentlig, og for det andet ville det ramme det ledelsesniveau, hun mener, de tre tjensteforhør helt skyder forbi.

»Lige nu sidder der nogen, der ikke har interesse i at komme i fedtefadet og peger nedad«.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce