restskat. Danskerne har nu mulighed for at tjekke deres årsopgørelse for 2015 på Skats hjemmeside.
Foto: THOMAS BORBERG (arkiv)

restskat. Danskerne har nu mulighed for at tjekke deres årsopgørelse for 2015 på Skats hjemmeside.

Økonomi

1,7 millioner danskere har tjekket årsopgørelsen

Danskere har ventet i timelange digitale køer på at tjekke deres årsopgørelse, som der blev åbnet for fredag.

Økonomi

Over 1,7 millioner danskere har tjekket, om de skal betale eller have penge tilbage i skat. Det meddeler Skat søndag morgen på Twitter.

Skat åbnede for tjek fredag aften, og siden har der været pres på hjemmesiden med timelange køer for at komme til. Allerede lørdag aften havde over en million tjekket årsopgørelsen.

Det har været lettest at komme til i de tidlige morgentimer, mens ventetiden op ad dagen lørdag var helt oppe at ramme fire timer.

Spørgsmål på Facebook

Medarbejdere fra Skat har også haft travlt med at besvare henvendelser via Facebook og Twitter. Sidst på eftermiddagen lørdag var det kommet over 2.500 henvendelser alene via Facebook.

Der er som regel flest, der har betalt for meget i skat, end skatteydere der har betalt for lidt.

I alt 4,4 millioner danskere kan tjekke deres årsopgørelser. Sidste år fik 3,4 millioner skatteydere i alt 17 milliarder kroner tilbage i skat, mens omkring en million skatteydere skyldte seks milliarder kroner i restskat, da regnskabet blev gjort op sidst i marts 2015.

Har man ændringer til sin årsopgørelse, skal det indberettes inden den 1. maj 2016 for at komme med på årsopgørelsen for i år.

ritzau

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce