Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Skandaleramt it-system skyder gælden til Skat til vejrs

Danskernes skatterestancer vokser med milliarder, efter at Skat har måttet lukke inddrivelsessystemet EFI.

Økonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Den totale nedlukning af det skandaleramte inddrivelsessystem EFI har sendt mængden af penge, danskerne skylder i skat, op med flere milliarder. Det viser den seneste opgørelse fra Skat.

Ved udgangen af 2015 skyldte danskerne Skat 82,7 milliarder kroner, en stigning på markante 4,6 milliarder kroner på tre måneder og på 10,8 milliarder på et halvt år.

»Fjerde kvartal af 2015 er det første hele kvartal, hvor den automatiske inddrivelse i EFI-systemet har været sat helt i ståJ.

» Helt som forventet i regeringens handleplan "Skat ud af krisen" er der tale om en stigning i restancerne«, skriver Skat i sin kvartalsredegørelse.

EFI, et milliarddyrt computersystem der skulle automatisere Skats inddrivelse af gæld, måtte lukkes efter Kammeradvokaten sidste år slog fast, at det lavede så alvorlige fejl, at det var direkte ulovligt. Problemerne omfattede blandt andet inddrivelse af for gammel gæld.

»Vi arbejder på højtryk for at stable et nyt automatisk inddrivelsessystem på benene. Den opgave må vi erkende, tager tid. Der udføres et stort manuelt inddrivelsesarbejde af mange hundrede medarbejdere i Skat, som gennemgår de enkelte sager og inddriver så meget, som der nu er grundlag for«.

»Trods det må vi forvente, at de samlede restancer over en periode vil fortsætte med at stige, indtil vi har et nyt og solidt inddrivelsessystem«, skriver fungerende direktør for inddrivelse i Skat Jørgen Rasmussen i en pressemeddelelse.

Skat oplyser, at man ikke forventer, at et nyt system kan være på plads før tidligst til næste år.

» For at sikre at et nyt automatisk inddrivelsessystem ikke bliver behæftet med fejl og mangler, er der i første omgang tale om et inddrivelsessystem med relativt enkle funktionaliteter, som der løbende kan bygges videre på for at dække Skats behov«, hedder det i pressemeddelelsen.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie men...
  Vi holder sommerferie men...

  Henter…
 • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

  Henter…

  Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

 • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

  Henter…

  Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden