0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Ekspert: Offentlig skueproces med åbne afhøringer risikerer at lamme Skat

Skat har behov for at samle kræfterne om at komme ud af krisen. Derfor bør ministeren opgive sagerne mod de hjemsendte skattechefer. Sådan lyder opfordringen fra Torben Bagge, lektor i offentlig ret.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Martin Lehmann (arkiv)
Foto: Martin Lehmann (arkiv)

OPFORDRING. Torben Bagge opfordrer skatteminister Karsten Lauritzen (V) til at droppe sagen mod de hjemsendte medarbejdere.

Økonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Økonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

En offentlig skueproces med åbne afhøringer af tidligere skatteministre, departementschefer og den øverste ledelse i Skat risikerer at lamme det hårdt prøvede inddrivelsesorgan. Det mener advokat og ekstern lektor i offentlig ret ved Aarhus Universitet Torben Bagge.

Udmeldingen kommer i forbindelse med, at en række hjemsendte skattechefer nu kræver åbne døre til en række tjenstlige afhøringer, hvor ansvaret skal placeres i skandalen om svindel med udbytteskat.

Derfor opfordrer Torben Bagge nu skatteminister Karsten Lauritzen (V) til at finde en mindre dramatisk løsning på sagen, inden den ender som en ny skattekommission eller høring, hvor hele Skats topledelse skal fokusere kræfterne på et langvarigt retsopgør på et tidspunkt, hvor Skat befinder sig i en dyb krise:

»Det, man kan frygte, er jo, at en sådan høring vil lamme driften af Skat på det værst tænkelige tidspunkt. Omvendt har de hjemsendte skattechefer krav på en fair behandling, og det er derfor, jeg mener, at ministeren måske i denne her helt særlige situation skulle overveje at frafalde sagerne mod de her tre tjenestemænd. Vi er i en situation, hvor Skat har brug for en effektiv ledelse, men den bliver svær at praktisere, hvis hele ledelsen skal til at stå skoleret i et eller andet procesforløb«, siger han. Det var netop med henvisning til behovet for at få Skat ud af krisen, at skatteminister Karsten Lauritzen (V) argumenterede for at lade skattedirektør Jesper Rønnow blive i stolen på trods af skarp kritik fra Statsrevisorerne.

Det er det store magtpolitiske spil, der ofrer nogle små spillere i spillet, for at det store spil kan køre videre

»Jeg vurderede i efteråret, at Jesper Rønnows ansvar først og fremmest er at rette op på forholdene«, sagde skatteministeren til Politiken i februar.