0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

IT- og restaurantbranchen i krise

Omkring 30 pct. af virksomhederne æder af deres egenkapital

Økonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Hotel- og restaurationssektoren og IT er de hårdest ramte brancher i dansk økonomi, fremgår det af en kvartalsanalyse fra Købmandsstandens Oplysningsbureau (KOB).

Hotel- og restaurationsbranchen ligger på en kedelig førsteplads, hvad angår problemer med at udhule egenkapitalen.

Hele 32,5 procent af virksomhederne inden for denne branche er i færd med at æde af deres egenkapital, og det samme gør 28,5 procent af IT-virksomhederne.

På vej mod konkurs
Bedst klarer virksomhederne sig inden for sundhed og velfærd. Her har kun otte procent af virksomhederne problemer med at tære på egenkapitalen.

Også når det drejer sig om selskaber på vej mod konkurs, er det hotel- og restaurationsbranchen samt IT-sektoren, der er mest ilde stedt. 23,3 procent af IT-virksomhederne og 25 procent af hotel- og restaurantvirksomhederne er på vej mod en konkurs, fremgår det af analysen.

Det generelle billede af helbredstilstanden i de danske virksomheder ser derfor heller ikke for lyst ud.

30 pct. kører med underskud
Sundhedstilstanden er forværret betydeligt de seneste tre måneder, viser analysen. Mere end 30 procent af alle selskaber kører med underskud, og andelen af selskaber, der styrer mod konkurs, har ikke været højere siden 1997.

Til gengæld er der fortsat stor lyst til at etablere nye virksomheder - især i København. Der er samlet skabt næsten 180.000 nye virksomheder siden 1998. I Københavns Kommune har der i perioden været godt 29.000 nyetableringer fra 1998 frem til i dag. Hvis ingen virksomheder lukkede, ville det svare til en stigning på knap 63 procent i forhold til antallet af virksomheder i kommunen i 1998.

Da der imidlertid også er virksomheder, der lukker, har den reelle tilvækst i antallet af virksomheder imidlertid været noget lavere. Af de knap 180.000, der i alt startede i perioden 1998-2001, har godt 41.000 allerede drejet nøglen om igen. Der er godt 52.000 flere aktive virksomheder i dag end i 1998.

Det er specielt hovedstadsområdet der trækker op i antallet af nyetableringer. De jyske amter har alle en vækstandel, der er under andelen for hele landet.

Politiken.dk i 3 måneder - kun 299 kr.

Læs hele artiklen nu

Køb abonnement

Annonce

Læs mere