0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Sildesag til politiet

Økonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Truende store regninger til en gruppe fiskere i Esbjerg er rykket tættere på, efter at politiet har overtaget sagen om 12 fiskeres fangst af spisefisken sild, som skulle have været industriarten brisling. Fiskeridirektoratet oplyser til Ritzau, at det nu har anmodet Politimesteren i Esbjerg om at rejse tiltale i sagen.

Anmodningen kommer, efter at de 12 fiskere i et brev forgæves havde appelleret til Fiskeridirektoratet om ikke at konfiskere fangsten, som i alt har en værdi af over 5 millioner kroner.

Kravet kan trække nogle af fiskerne økonomisk ned, lyder en vurdering i branchen.

Ifølge fiskernes advokat, Morten Rosendahl, har fiskerne ikke nægtet, hvad der er foregået. Tidligere er der ikke sket konfiskation i sådanne sager, oplyser advokaten.

Emnet er på dagsordenen på et hovedbestyrelsesmøde i Danmarks Fiskeriforening. Forud for mødet sagde formanden, Bent Rulle, at det ikke længere skal være attraktivt at bryde reglerne. Fredag skal fiskerne mødes med Fiskeridirektoratet for at drøfte mulighederne for interne sanktioner, der kan standse snyd. Et forslag har været, at ulovlige fangster ikke bliver betalt af fiskemelsfabrikken, som det har været muligt indtil nu.

Fødevareminister Mariann Fischer Boel (V) brød torsdag sin hidtidige tavshed i sagen og udtalte, at "det er meget alvorligt, at der er konstateret betydeligt ulovligt industrifiskeri efter sild". Ministeren finder det væsentligt i håndteringen af konkrete sager, at effekten af sanktioner løbende bliver vurderet, og at sanktionerne strammes op, "hvis det er nødvendigt". Hvis ulovlighederne fortsætter kan det blive sværere at forsvare industrifiskeriet over for de andre EU-lande, anfører ministeren.

Industrifiskene brisling, tobis og sperling bruges til fiskemel- og olie, som igen bruges til dyrefoder.

Deltag i debatten nu

Det koster kun 1 kr. at få fuld adgang til Politiken, hvor du kan læse artikler, lytte til podcasts og løse krydsord.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Læs mere