0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Fra knopskydning til helhed

Indretning

Økonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Arkitekten fik frie hænder til at skabe sammenhæng mellem tilbygning og resten af det sorte træhus.

Træhuset ved Furesøen blev opført som sommerhus i 1926, og siden er der ændret på det flere gange. Første gang i 1950, hvor det blev ombygget til helårshus, så i begyndelsen af 1970'erne, hvor det blev udvidet med en tilbygning i mursten ved den ene gavl og endelig i 1999, hvor de nuværende ejere føjede en overbygning til den første knap så klædelige tilbygning.

Eneste punkt på dagsordenen for denne sidste tilbygning var at få mere plads - hvordan det mere præcist skulle gøres, og i hvilken udformning overlod ejerne helt til arkitekten, Axel Würgensen, at finde frem til. Han stod også for at styre hele byggeforløbet, så de udelukkende var i dialog med ham omkring byggeriet.

For arkitekten var udfordringen at få tilbygningen til at se naturlig ud og få skabt helhed og sammenhæng mellem den og resten af huset. Det løste han ved at inddrage den gamle tilbygning i den nye, som blev bygget til oven på den første tilbygnings flade tag. På den måde blev hele den tilbyggede del sammenføjet i to plan med en indvendig trappe fra den gamle del op til den nye. Og ved at bygge den nye del op i samme stil som det oprindelige hus - i træ og med spidst tag - blev der så skabt sammenhæng mellem den tilbyggede del og det gamle hus.

Den nye tilbygning, som kostede 500.000 kr., udvidede huset fra 160 m2 til 188 m2 og tilføjede desuden en terrasse med udsigt til skov og sø.

Tegnestuen Carla og Axel Würgersen, Argentinavej 11, 2800 Lyngby. Tlf.: 45 87 20 00.

Læs artiklen nu, og få Politiken i 30 dage

Få adgang til hele Politikens digitale univers nu for kun 1 kr.

Læs videre nu

Annonce

Læs mere