0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Landbrugsforlig på plads

Danske landmænd skal i fremtiden have lettere adgang til at udvide deres produktion, fremgår det af forliget om en ny landsbrugslov, som regeringen har indgået med Dansk Folkeparti og Kristendemokraterne.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Olesen Peter
Foto: Olesen Peter

Loven betyder, at den enkelte landmand får større råderum for at tilpasse sig udviklingen. - Foto Peter Hove Olesen

Økonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Økonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Regeringen har indgået forlig med Dansk Folkeparti og Kristendemokraterne om en ny landbrugslov, oplyser fødevareminister Mariann Fischer Boel (V).

Partierne er blevet enige om en række justeringer af det lovforslag, som ministeren fremsatte i Folketinget før jul.

Lettere adgang til at udvide
Danske landmænd skal i fremtiden have lettere adgang til at udvide deres landbrug og produktion.

Loven betyder blandt andet, at det areal, en landmand må eje, udvides til 400 hektar, og samtidig skal et landmandspar tilsammen hver kunne eje 400 hektar, så det samlede areal kan nå op på i alt 800 hektar.

Beskyttelse: Vandværker kan bare købe jorden
Samtidig vil loven i højere grad give almene fonde muligheder for at købe landbrugsjord til naturgenopretning, ligesom vandværker kan købe landbrugsjord for at beskytte drikkevandet.

»Den nye landbrugslov sikrer, at vi får stærkere fokus på naturværdier, så hensynet til natur og landbrugsproduktion ligestilles. Landbrugsjorden kan i fremtiden også bruges til natur og miljøformål. Samtidig betyder loven, at den enkelte landmand får større råderum for at tilpasse sig udviklingen. Derved sikrer vi den nødvendige dynamik i fremtidens landbrug«, siger Mariann Fischer Boel.

Samtidig bryster forligspartierne sig af, at den enkelte landmand har fået bedre muligheder for at udlægge naturarealer.

/ritzau/

Politiken.dk i 3 måneder - kun 299 kr.

Læs hele artiklen nu

Køb abonnement

Annonce

Læs mere