0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

TDC misbruger dominans

Teleselskabet TDC har misbrugt sin dominans på telemarkedet til at sætte prisen over for en konkurrent for højt og prisen til egne kunder for lavt. Det har Konkurrencerådet afgjort. TDC er stærkt utilfredse med afgørelsen og vil anke.

Økonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

TDC har misbrugt sin dominans.
Det konkluderer Konkurrencerådet efter at have set på en sag indbragt af teleselskabet Song Network.

Song sælger fastnetstelefoni til erhvervskunder - og køber taletid og adgang til telefonnettet hos blandt andet TDC. Men priserne her fik Song til at klage - og firmaet har nu fået ret på to centrale punkter.

Konkurrencerådet konkluderer, at TDC har givet diskriminerende rabatter, samt udsat Song for pristryk. Det er sket ved at opretholde høje engrospriser over for selskaber som Song og selv sælge mobilproduktet PlusNet til priser, der ifølge Konkurrencerådet ikke kan dække TDC's faktiske omkostninger.

TDC uenige i afgørelsen
TDC er klart uenige i afgørelsen og vil anke den til Konkurrenceankenævnet.

Firmaet afviser både, at TDC's rabatter - større rabat til større kunder og mindre til små som Song - skulle være et problem.

»Konkurrencerådet har ikke dokumenteret, at rabatterne har nogen negativ virkning på konkurrencen«, siger TDC's chefjurist Gitte Forsberg, der mener, at rabatterne er rimelige, fordi TDC har færre omkostninger, når de sælger meget til få.

TDC afviser også, at deres priser over for engroskunder som Song og egne kunder skulle være urimeligt henholdsvis høje og lave. Og er utilfredse med, at konsekvensen af Konkurrencerådets afgørelse er, at TDC må sætte prisen over for egne kunder op. TDC vil derfor bede om, at priserne ikke behøver blive ændret, mens ankesagen behandles.

»Vi mener, det vil være både rimeligt og naturligt (...) ikke mindst i lyset af, at afgørelsen i vidt omfang bygger på helt nye og hidtil uprøvede principper«, fastslår Gitte Forsberg.

Politiken.dk i 3 måneder - kun 299 kr.

Læs hele artiklen nu

Køb abonnement

Annonce

Læs mere