0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Passiv rygning får skyld for dødsfald på restauranter

Mellem fem og ti ansatte dør årligt af passiv rygning i restauranter, konkluderer rapport. Branchens organisationer kræver et sundhedspolitisk indgreb.

Økonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

En ny rapport fra Arbejdsmiljøinstituttet (AMI) viser, at passiv rygning er skyld i mellem fem og ti dødsfald om året blandt ansatte på restauranter.

Arbejdsgiverforeningen HORESTA har sammen med RestaurationsBranchens Forbund (RBF) studeret rapporten, og kræver nu, at sundhedsministeren laver et politisk indgreb. Og det er ikke nok med frivillige aftaler, mener de.

»Rapportens konklusioner er meget alvorlige. Konsekvenserne af den passive rygning er store, og som arbejdsgivere ser vi det som vores opgave at sikre vores medarbejdere et sundt og godt arbejdsmiljø«, siger Allan Carlsen, næstformand i HORESTA, der fortolker rapporten som et oplæg til regulært rygeforbud på restaurationer.

HORESTA og RBF er blevet enige om en fælles henvendelse til sundhedsministeren, hvor organisationerne lægger op til et sundhedspolitisk indgreb.

/ritzau/

Deltag i debatten nu

Det koster kun 1 kr. at få fuld adgang til Politiken, hvor du kan læse artikler, lytte til podcasts og løse krydsord.

Læs mere

Annonce

Læs mere