Tv-programmerne kan leveres af TDC via bredbåndet. Det giver satellitselskaberne kamp i foreløbig 18 kommuner. - Arkivfoto: Camilla Stephan
Foto: Stephan Camilla

Tv-programmerne kan leveres af TDC via bredbåndet. Det giver satellitselskaberne kamp i foreløbig 18 kommuner. - Arkivfoto: Camilla Stephan

Økonomi

TDC klar med nettelefoni og tv via bredbånd

Telekoncernen TDC udfordrer parabolselskaber med tv via bredbåndsforbindelser til internettet. Selskabet er også klar med telefoni via nettet til boligforeninger.

Økonomi

Telekoncernen TDC tilbyder nu digitalt tv til kunder med en adsl-forbindelse.

Tv-signalerne sendes gennem de gammeldags kobberkabler, og dermed kan TDC nå ud til en række områder, der ikke i dag er dækket af kabel-tv. Samtidig udfordrer TDC selskaberne bag satellit-tv og parabolantenner.

»En tredjedel af landets husstande har i dag ikke mulighed for at få kabel-tv. Vi tror, at det her kan blive et særdeles attraktivt alternativ til f.eks. satellit-tv for mange i disse områder«, siger Gert Rieder, direktør i TDC Privat i en pressemeddelelse.

TDC TV i 18 kommuner
Det nye tv-tilbud kan i første omgang hentes i 18 kommuner i hovedsagelig Nordsjælland og den midterste del af Jylland.

En pakke med fire danske kanaler koster 99 kr. pr. måned, mens en større pakke med i alt 18 kanaler vil koste 179 kr. pr. måned. Dertil kommer en oprettelse på 3500 kr. til installation og en digital modtager.

Nettelefoni til boligselskaber
Også nettelefonselskaber får fra i dag ny konkurrence fra TDC. Det store teleselskab er nu klar til at levere nettelefonproduktet Cabletalk til beboere i boligforeninger, som har en aftale med TDC Kabel TV om levering af internet.

I en testperiode har TDC leveret den form for telefoni til 500 testkunder med gratis samtaler til fastnetsnumre for blot 60 kroner per måned. Det skriver Berlingske Tidende. Den pris, som TDC nu går på markedet med, ligger dog på 129 kroner per måned inklusive abonnement og samtaler til fastnetstelefoner.

Enkeltkunder kan endnu ikke købe nettelefoni hos TDC.

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce