Foto: Jens Dresling
Økonomi

Ole Birk: Ordførerne er blevet grundigt orienteret om problemerne i PostNord - DF afviser

Transportminister Ole Birk Olesen mener, at ordførerne er blevet underrettet om planen for at redde PostNord.

Økonomi

Ordførerne i forligskredsen bag postforliget har været fuldt underrettet om de økonomiske udfordringer i PostNord og den fremtidige plan for virksomheden.

Det siger transportminister Ole Birk Olesen (LA) i en pressemeddelelse.

Udmeldingen kommer i kølvandet på, at Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti har beskyldt ministeren for at have tilbageholdt oplysninger.

» Ordførerne er gennem hele forløbet om PostNords alvorlige økonomiske udfordringer blevet grundigt orienteret om problemerne og de mulige løsninger«, siger Ole Birk Olesen.

» Dette er sket i takt med, at de er blevet yderligere afklaret i PostNord og i mit ministerium. Det gælder også planen for virksomhedens fremtid, som vi nu er ved at kvalitetssikre og drøfte PostNord og de svenske medejere«.

Ifølge PostNord orienterede virksomheden allerede i efteråret 2016 ejerne om en helhedsplan, som skulle få virksomheden på rette køl.

DF og S afviser

Ordførerne fra S og DF mener imidlertid, at de i forligskredsen først blev orienteret om planen for virksomheden 9. februar i år.

»Det er korrekt, at der er orienteret om, at PostNord havde store problemer, og man fremlagde forskellige løsningsmodeller. Men det, der kommer frem nu, i forhold til at der måske er behov for en kapitalindsprøjtning på omkring fire milliarder kroner, er absolut ikke noget, vi blev oplyst om i efteråret«, siger Kim Christiansen, DF.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden